Aktualno OG sada Ogulin

Unutrašnjist sportske dvorane nakon samo 10 godina u dosta lošem stanju

Nedavno smo posjetili sportsku dvoranu kraj OŠ IVane Brlić Mažuranić i uočili da se nalazi u prilično lošem stanju.

Naime, zid se doslovce ljušti na niz mjesta, a parket je jako izgreban i oštećen..

S obzirom da se radi o relativno novom objektu, zanima nas da li su svi radovi i materijali korišteni i utrošeni prema projektu gradnje, tko je izvršavao radove i tko je bio nadzor? Također nas zanima da li po ugovoru postoji obveza sanacije uništenog zida i parketa, odnosno, kolika je bila garancija na izvedene radove?

Ova smo pitanja uputili u gradsku upravu.

U odgovoru se navodi:

“Radove na izgradnji Sportske dvorane izvodila je tvrtka Kolos d.o.o. iz Karlovca, a stručni nadzor je vršila tvrtka Cemik d.o.o. iz Zagreba. Radovi su ugovoreni u studenom 2007. godine, a završeni su 15. ožujka 2009. godine. Javnu nabavu za izvođača i stručni nadzor provelo je tadašnje Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka (sadašnje Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU). Vrijednost projekta iznosila je 11,7 milijuna kuna od čega je spomenuto ministarstvo financiralo 9,3 milijuna kuna ili 80% iznosa, dok je Grad Ogulin financirao 2,3 milijuna kuna ili 20% iznosa.

Primopredaja objekta izvršena je 18. svibnja 2009. godine. Garantni rok za građevinske radove iznosio je dvije godine, za izolaterske radove 5 godine, a za konstrukciju 10 godina. Iz navedenog je vidljivo da je garantni rok za oštećenja koja spominjete, istekao 2011. godine.

Vezano za vaš upit o kvaliteti radova, stručni nadzor je po zakonu odgovoran da se radovi izvedu kvalitetno, po projektu i po pravilima struke. Da su radovi izvedeni prema projektu potvrđuje i činjenica da je za objekt ishođena Uporabna dozvola. Oštećenja koja ste uočili posljedica su habanja i zuba vremena, a obnova će se izvoditi u okviru redovnog održavanja – kad za to budu osigurana financijska sredstva.”