Aktualno OG sada Ogulin

Sinoć održano predavanje na temu “Nasilje u vršnjačkim vezama”

U organizaciji Zajednica žena HDZ Katarina Zrinski Ogulin sinoć je u maloj dvorani Pučko otvorenog učilišta Ogulin održano predavanje na temu “Nasilje u vršnjačkim vezama”. U ime Zajednice žena HDZ-a okupljene je pozdravila predsjednica Anđelka Salopek.

Predavačica je bila Sara Salopek, koja je završila edukaciju za trenera u sklopu projekta “Tolerancija na full jer nasilje nije cool”, koja je svoje dobro tempirano i za ovakav profil publike prilagođeno, predavanje održala pred skoro popunjenom malom dvoranom. Nakon predavanja Sara Salopek je odgovorila i na nekoliko pitanja prisutnih sugrađana, primila pohvale, te nekoliko sugestija i prijedloga.

Od Sare saznajemo da  je ovo predavanje bilo u sklopu projekta ‘Tolerancija na full jer nasilje nije cool’ koji se odvijao prošle i pretprošle godine, a taj projekt je provodila ženska grupa Korak iz Karlovca.  Po završetku edukacije Sara je dobila certifikat za stručnog predavača baš na tu temu.

Sama tema nasilja i među vršnjacima i u obitelji i u vezi, braku i slično me uvijek zanimala i uvijek sam voljela o tome slušati  i educirati se još više. U drugom srednje u našu školu su došle članice grupe Korak te nam predstavile projekt i tako mi se pružila prilika da još vise naučim. Otišla sam na edukaciju koja se sastojala od 5 susreta u toku 2 mjeseca, gdje smo razgovarali o toj tematici, a posebno je naglasak bio na nasilju u adolescentnim vezama, kako ga prepoznati i što to zapravo je. Smatram da je edukacija bila korisno iskustvo i svakome bi ga preporučila jer sam se tu upoznala s nekim vrstama nasilja za koje uopće nisam znala da postoje.
Svaku skupinu nasilja prolazili smo pojedinačno, te su nas naučili kako da prepoznamo nasilje i na kraju krajeva ga spriječimo. Po završetku edukacije održavali smo predavanje našim vršnjacima kako bi se i oni sto bolje educirali o tome 
Zadovoljna sam kako je sve ispalo,  bilo je i malo treme ali kako je predavanje odmicalo treme je bilo sve manje, tako da mislim da je prošlo dobro. Naravno ako mi se pruži prilika voljela bih održati još koje predavanje na tu temu jer smatram da mladi ne posvećuju toliko pažnje tome i ta tema među mladima nije toliko raširena, a trebala bi biti. Zato bih voljela da se što više o tome razgovara  i da oni koji možda nisu do sada imali priliku slušati o tome, nauče nešto novo. ” – rekla nam je na kraju Sara Salopek.