Aktualno OG sada Ogulin

Sanacija kreće uskoro

Urušila se septička

Prije desetak dana jedan čitatelj OGportala iz Plaškog, obratio nam se u nadi da ćemo pokušati doznati odgovor na pitanje što je sa septičkom jamom u središtu Plaškog, koja se dijelom urušila.

Kontaktirali smo načelnika općine Peru Damjanovića i doznali  da su zgrade i prostor gdje je septička jama su u vlasništvu države, odnosno njima upravlja Državni  ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje, koji je korisnicima izdao rješenja o korištenju.

Problem sa izvođačima

“Općina Plaški je po zakonu morala imenovati prinudnog upravitelja. Mi smo obavijestili sanitarnu inspekciju, koja je naložila da se jama mora sanirati. Ona je ograđena i o tome su obaviješteni i prinudni upravitelj i vlasnik, odnosno, spomenuti državni Ured. On je u nekoliko navrata raspisao natječaj, na koji se, na žalost, nitko nije javio, osim u jednom slučaju, ali je i taj jedan jedini naknadno odustao i jednostavno se na gradilištu nije pojavio!  Tek prošli tjedan potpisan je ugovor sa jednim izvođačem i poslovi na sanaciji krenut će kroz nekoliko dana”-izjavio je za OGportal načelnik Damjanović. (Foto:Facebook)