Aktualno OG sada Ogulin

“Socijalno” konačno ima novog vlasnika!

OGportal je u nekoliko navrata pisao o derutnoj zgradi “socijalnog” u samom središtu grada, koje nagrđuje prostor, ali je i potencijalna opasnost za prolaznike zbog dotrajalosti i mogućeg urušavanja.

Na sreću, konačno ima novog vlasnika! Naime, OGportal je doznao da je zgradu kupio ogulinskim Dom zdravlja, a to nam je potvrdila i ravnateljica Zlata Kurelac.

“Dom zdravlja Ogulin kupio je zgradu „socijalnog”. Zgrada je bila u suvlasništvu HZZO-a i HZMO-a, a prodana je putem javnog natječaja.

Za nekretninu je uključujući PDV plaćen iznos od 492.000 kuna. Sredstva za kupnju bila su osigurana financijskim planom Doma zdravlja Ogulin za 2019. godinu, te su u cijelosti i isplaćena.

Da bi kupili zgradu i parcelu koja je nekad bila sastavni dio parcele na kojoj je sagrađen Dom zdravlja posegnulo se u višak sredstva koja su sakupljena tijekom proteklih godina. Kako nekretnina više nije uporabljiva napravljen je elaborat rušenja zgade, na čijem mjestu će vjerojatno već sljedeće godine biti parkiralište”- ističe ravnateljica Kurelac.