Aktualno Županija

U Karlovcu sada lakše do lokacijskih i građevinskih dozvola? Zahtjevi se predaju u elektroničkom obliku, bez pribavljanja posebnih uvjeta

karlovac-panorama-ist

– Zakonskim izmjenama omogućena je nova komunikacija elektroničkim putem i podnošenje svih priloga uz zahtjeve za lokacijske i građevinske dozvole u elektroničkom obliku. To znači da se projekti ne dostavljaju u velikim kutijama, printani u šest primjeraka, već u elektroničkom obliku, uz samo jedan primjerak ispisa idejnog, odnosno, glavnog projekta, čime je omogućeno da se smanji i njihov sadržaj i trošak. Pogodnost kroz e-dozvole je i da je investitor oslobođen obveze pribavljanja posebnih uvjeta, to sve radi Odjel kroz e-konferenciju. Bitno je i investitorima i projektantima ukazati kroz e-dozvole na urednost zahtjeva tako da će se onda moći svi rokovi zakonom definirani i ispoštivati, najavila je na današnjoj pressici pročelnica Vesna Ribar novosti u Upravnom odjelu za poslove provedbe dokumenata prostornog uređenja.

Među njima je i mogućnost građanima da, osim “uživo” srijedom od 12 do 15 i petkom od 8 do 12 sati, sva pitanja i informacije vezane za poslove ovog Odjela, svoje investicije, faze u kojima su im predmeti, informacije vezane za zakonske odredbe o prostornom uređenju i gradnji… upute na mail [email protected] i odgovori će im stići u najkraćem mogućem roku.

– Pristup kroz e-dozvole je pojednostavio postupak i mislim da ćemo uz digitalnu arhivu, a sva naša dokumentacija ide na skeniranje i digitalno arhiviranje, olakšati i realizaciju svih projekata, kazala je Ribar.

Govoreći o zahtjevima za legalizaciju, a od 2013. podneseno ih je 6.000, Ribar je napomenula da je ostalo oko 10 posto predmeta za riješiti.

– Dosta podnositelja zahtjeva je odustalo, puno ih je predano nepotpuno, bez priloga i šaljemo strankama zaključke da dopune dokumentaciju kako bismo mogli riješiti predmete, naglasila je Ribar, dodavši da su u dva mjeseca, po žurnom postupku, riješili 40 uporabnih dozvola kako bi mladi mogli ostvariti pogodnosti iz mjera poticane stanogradnje. (KAportal)

Posljednje objavljeno

Na području županije 40 novih slučajeva

OgPortal

Jučer šest požara na otvorenom prostoru

OgPortal

58-godišnjak u Ogulinu vozio pod utjecajem alkohola od 1,61 g/kg

OgPortal

Šest kaznenih djela i jedna prometna nesreća

OgPortal

Besana noć u palači, kraljica sazvala hitne sastanke: ‘Bacili su atomsku bombu na nas!‘

OgPortal

Karin: Nismo zadovoljni, ali broj oboljelih zadnjih dana ne raste

OgPortal