Aktualno OG sada Ogulin

Neven Vujnović o rezultatima natječaja za poboljšanje infrastrukture na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU objavilo je rezultate natječaja za poboljšanje infrastrukture na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina raspisanog početkom rujna ove godine. Za ukupno 99 jedinica lokalne samouprave osigurana su sredstva za sufinanciranje infrastrukturnih projekata.

Općina Josipdol dobila je 200.000 kuna za sufinanciranje izgradnje vodoopskrbnog sustava Trojvrh. Općina Plaški 250.000 kuna utrošiti će na nastavak sanacije nerazvrstanih cesta u naseljima Janja Gora, Latin i Međeđak dok će općina Saborsko utrošiti 100.000 kuna na sanaciju nerazvrstane ceste Potpolje. U Karlovačkoj županiji sredstva su odobrena i općinama Vojnić, Cetingrad i Krnjak. Susjedni grad Vrbovsko dobio je 100.000 kuna za sufinanciranje izgradnje zaštitne ograde i odvodnje na nerazvrstanoj cesti NCG 01 Gomirje – Kosanovići.

Prema riječima predsjednika ogulinskog SDSSa-a i gradskog vijećnika Nevena Vujnovića sredstva su osigurana temeljem koalicijskog sporazuma SDSS-a sa Vladom republike Hrvatske isključivo za jedinice lokalne samouprave svrstane u prve 4 kategorije razvijenosti i gdje pripadnici nacionalnih manjina čine više od 5% ukupnog stanovništva. Ovo je već drugi po redu natječaj gdje se općinama i gradovima sufinanciraju projekti koji bi trebali poboljšati uvjete života na prostorima naseljenim nacionalnim manjinama. Grad Ogulin svrstan je u 5. kategoriju razvijenosti te nema uvjete javljanja na ovaj natječaj iako zadovoljava kriterij po brojnosti pripadnika nacionalnih manjina.

Uskoro se očekuju i rezultati natječaja namijenjena poljoprivrednicima na tim područjima za razvoj poljoprivredne djelatnosti na poljoprivrednim gospodarstvima. Za dodatni razvoj poljoprivrede, gdje poljoprivrednici dobivaju po maksimalno 60.000 nepovratnih kuna, bit će odobreno7,5 milijuna kuna -ističe Vujnović.

Rezultate natječaja za infrastrukturne projekte možete pogledati na linku  OVDJE