Aktualno OG sada Ogulin

Koordinacija gradskih čelnika sa direktorima i ravnateljima tvrtki i ustanova

U uredu gradonačelnika danas je održana još jedna, redovita koordinacija gradonačelnika Dalibora Domitrovića i njegovih zamjenika, sa direktorima i ravnateljima gradskih tvrtki i ustanova.

“Ono što nas čeka uskoro je  reorganizacija gradske uprave i nova sistematizacija radnih mjesta, ukidanje Poduzetničke zone koja je godišnje koštala 1,1 milijun kuna, te poravnanje koeficijenata i sustav riznice, koji bi trebao profunkcionirati početkom iduće godine”- rekao je u uvodu gradonačelnik Dalibor Domitrović, zadovoljan činjenicom da je u dvije godine u Ogulinu otvoreno 250 novih radnih mjesta i da se planira proračun za iduću godinu u iznosu od 87 milijuna kuna. Ipak, zbog porezne reforme očekuje smanjenje prihoda od oko 1,7 milijun kuna.

Na sastanku se moglo doznati da će Pučko otvoreno učilište krenuti sa realizacijom niza novih programa i radionica, da je u Stambeno komunalnom gospodarstvu broj zaposlenih sa 55 smanjen na 43, da Radio Ogulin planira urediti prostor studija i da nas očekuje bogat program povodom Adventa.

U Vodovodu i kanalizaciji zadovoljni su radovima na tlačnom cjevovodu u Poduzetničkoj zoni koji bi trebali biti gotovi do kraja godine, a posljednjih dana 52 stana u središtu grada priključena su na sustav kanalizacije. Najgori dio koji ih muči je nova Uredba o uslužnim područjima. Ogulinski Vodovod trebala je biti tvrtka koja će biti preuzimatelj, no kako se nagađa, ipak će to biti karlovački Vodovod. Konačnu će riječ, naravno, dati politika.

Ravnateljica Ivanka Turković, nazočne je izvjestila da je sačinjen plan aktivnosti koje će se realizirati od 11. – 13. studenog povodom Dana Dječjeg vrtića “Bistrac”, koji se obilježava 13. studenog.

Između ostalog, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Marinko Turkalj i predsjednik Područne vatrogasne zajednice Grada Ogulina, Franjo Kolić, gradonačelnika su izvijestili o problematici vezanoj uz troškove opremanja novog vatrogasnog vozila. Naime, novo vatrogasno vozilo dobiveno je od Karlovačke županije krajem rujna. Ogulinskoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi potom je naloženo njegovo opremanje, a troškove je, prema dogovoru, trebala snositi Karlovačka županija. Nakon opremanja vozila, međutim,  stigla je vijest kako Karlovačka županija nije u mogućnosti pokriti nastale troškove. Tako su vatrogasni čelnici na koordinaciji zatražili pomoć Grada Ogulina, a uskoro će u gradskoj upravi na tu temu biti upriličen poseban sastanak.

U ostalim gradskim tvrtkama i ustanovama rad se odvija uobičajenim tempom.