Aktualno OG sada Ogulin

Započele pripreme za Advent – najavljeno niz novina

U gradu Ogulinu započele su pripreme za advent. Glavninu poslova oko priprema odrađuju gradske ustanove Pučko otvoreno učilište i Turistička zajednica, a uz potporu Grada Ogulina. U tom smislu su se s gradonačelnikom i njegovim zamjenicima sastali ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta i zaposlenice Turističke zajednice. Na sastanku su prisustvovali i vlasnik obrta „Udiković“, Ivan Udiković  i vlasnik obrta „Dado“, Damir Juričić, koji s Gradom Ogulinom imaju ugovoreno održavanje javne rasvjete i postavljanje dekorativne rasvjete za blagdane.

Ove godine će za advent biti nekih novina. Naime, glavnina događanja će se odvijati u Parku kralja Tomislava gdje će biti postavljeni štandovi s hranom i pićem, jaslice, pozornica i adventski vijenac. Klizalište, površine oko 210 m², će i ove godine biti montirano na Crvenom igralištu, gdje će biti postavljen i jedan šator s ugostiteljskim sadržajima.

Posebno iznenađenje za advent će biti nove jaslice od slame, čija izrada trenutno traje na radionicama izrade skulptura od slame koje organizira Pučko otvoreno učilište, a provodi ih stručna suradnica Marija Trdić Ćuk. Jaslice su već djelomično gotove i, iz do sada viđenog, može se sa sigurnošću reći da će biti prava atrakcija. Osim jaslica i sve druge dekoracije, adventski vijenac, te ukrasi na božićnom drvcu će biti izrađeni od prirodnih materijala, slame i drveta.

Za Božićno drvce pripremaju se ukrasi od drveta na kojima će biti ispisane Božićne želje. Oko 1.800 komada takvih ukrasa izradila je i donirala tvrtka Bjelin, a oni će biti podijeljeni vrtićkoj djeci te učenicima osnovnih i srednjih škola koji će na njima ispisati svoje Božićne želje, nakon čega će ukrasi biti obješeni na drvce u gradskom parku.

I Udruženje obrtnika grada Ogulina ove godine se uključilo u organizaciju adventa. Donirat će 16 stolova koji će biti izrađeni upravo za ovu priliku, a koristit će ih ugostitelji tijekom održavanja Bajkovitog adventa u Ogulinu. Uz navedene novine, priprema se i adventski kalendar i brojna druga događanja. Pred nama je Bajkoviti advent u punom smislu te riječi, a obilovat će brojnim sadržajima za sve ukuse i generacije.