Aktualno OG sada Ogulin

Ekološko društvo nastavlja s radom, ali pomlađenim članstvom

Ekološko društvo Ogulin osnovano je pred niz godina, točinje 1997. godine, ali u posljednje vrijeme njihove su aktivnosti zamrle. S obzirom na primjenu novih zakonskih obveza, morala se donijeti odluka- ili će se društvo “ugasiti” ili će se donijeti novi Statut i obnoviti rad Ekološkog društva.

Nekolicina entuzijasta, među kojima je velik broj mladih, odlučili su da će nastaviti s radom.

Tako je sinoć u Domu obrtnika, pod predsjedanjem Daniela Vukelje,  održana skupština Ekološkog društva. Nakon izbora radnih tijela, usvojen je Statut, te se prišlo izborima.

Za predsjednicu društva izabrana je Veronika Vučić, za prvu zamjenicu Nika Gračanin, a za drugog zamjenika Leonardo Turkalj.

U Nadzori su odbor izabrani Ana Grdić, Darija Stipišić Polić, te Tina Trivanović. Likvidator udruge, što se po zakonu mora izabrati, je Željko Tonković.

Ponovo pokretanje rada Ekološkog društva pozdravio je i gradonačelnik Dalibor Domitrović, koji smatra da ekologija zauzima važno mjesto u životu i radu svakog grada, pa tako i Ogulina, naglasivši da grad izdvaja znatna sredstva za zbronjavanje otpada, te da će to biti dugotrajan proces, pozvavši ih da sudjeluju u ekološkim akcijama koje će organizirati grad.

Novoizabrana predsjednica Veronika Vučić obećala je da će, iako je mlada, nastojati raditi na podizanju ekološke svijesti u zajednici.

Udruga će djelovati u prostoru Savjeta mladih grada Ogulina.