Izabrano 11 sutkinja i sudaca novoosnovanog Visokog kaznenog suda – među njima i Karlovčanka Sanda Janković

Državno sudbeno vijeće (DSV) u petak je izabralo 11 sudaca i sutkinja novoosnovanog Visokog kaznenog suda koji će od početka iduće godine rješavati žalbe u kaznenim postupcima. Među njima je i Karlovčanka Sanda Janković koja je prije obnašala i dužnost predsjednice Općinskog suda u Karlovcu, te sutkinje Županijskog suda.

Imenovani suci i sutkinje će preuzeti dio posla Vrhovnog suda. DSV ih je izabrao nakon što je u dva dana razgovarao s 19 kandidata i kandidatkinja. Iako je natječaj bio raspisan za 15 sudaca i sutkinja, izabrano ih je 11.

Prema ukupnom broju bodova, u koji su uz razgovor ušle i ocjene o dosadašnjem obnašanju sudačke dužnosti, sucima i sutkinjama novog suda izabrani su:

Marijan Bitanga (163,27 boodova)
Ivan Turudić (163,09 bodova)
Tanja Pavelin (162,23 bodova)
Sanja Katušić-Jergović (161,45 bodova)
Ljiljana Stipišić (160,91 bodova)
Lana Pető Kujundžić (160,36 bodova)
Snježana Hrupek-Šabijan (158,64 bodova)
Željko Horvatović (157,91 bodova)
Tomislav Juriša (151,45 bodova)
Marija Balenović (150,41 bodova)
Sanda Janković (149,5 bodova)
Četvero sudaca i sutkinja na razgovor je došlo imajući maksimalnih 150 bodova.

To su predsjednik Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić, kojemu je ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković povjerio osnivanje Visokog kaznenog suda, predsjednik kaznenog odjela zadarskog Županijskog suda Marijan Bitanga, predsjednica Odjela za mladež Županijskog suda u Zagrebu Lana Peto Kujundžić te Ljiljana Stipišić, sutkinja istrage na Županijskom sudu u Splitu koja je stručne radove posvetila problematici žrtava i svjedocima u kaznenom postupku. (KAportal)

Facebook Comments