Aktualno Županija

Dvojica državljana Srbije i jedan Hrvatske objavili video u kojem se hvale ilegalnim oružjem – policija u Karlovcu pronašla i njih i oružje

Objavljena snimka na kojoj pokazuju oružje, koštala je dvojicu državljana Srbije i jednog Hrvatske privođenja u pritvor i kaznene prijave za ilegalno posjedovanje oružja. Sva trojica bila su u Karlovcu.

Policijski službenici Policijske uprave karlovačke u akciju su krenuli nakon dojave o objavi video zapisa na jednoj društvenoj mreži u kojem nekoliko osoba pokazuje kako kod sebe posjeduju automatsko oružje.

– Kako bi spriječili eventualno daljnje počinjenje bilo kojeg kaznenog djela policijski službenici su brzim poduzimanjem mjera i radnji iz svoje nadležnosti proveli kriminalističko istraživanje te utvrdili da je područje koje je vidljivo na snimci u nadležnosti Policijske uprave karlovačke, a ubrzo su i na području grada Karlovca pronađena tri muškarca koja se dovode u vezu s ovim događajem. Radi se o dvojici državljana Srbije na privremenom boravku u Republici Hrvatskoj stari 40 i 34 godine te državljaninu Hrvatske starom 62 godine, izvijestila je PU karlovačka.
Na temelju naloga suca istrage Županijskog suda u Karlovcu policija je obavila i pretragu vozila i doma na području Karlovca pa u jednom vozilu pronašla automatsku pušku, automatski pištolj i pet pištolja raznih marki te odgovarajuće streljivo, čije je posjedovanje, nabava ili prodaja građanima zabranjena.

– Trojica spomenutih muškaraca su zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari predani pritvorskom nadzorniku i uz kaznenu prijavu dovedeni na Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu, priopćila je policija. (kaportal.hr)