Aktualno OG sada Ogulin

Obuka članova Savjeta mladih

Udruga gradova u Republici Hrvatskoj provodi jednodnevnu obuku članova savjeta mladih koja će se održati u Slunju u petak, 15. studenog, s početkom u 18 sati, u prostorima vijećnice Grada Slunja.

Obuka je namijenjena županijskim, gradskim i općinskim savjetima mladih, ali i predstavnicima izvršne i predstavničke vlasti, upravnim tijelima, službama, udrugama mladih i za mlade, vijećima učenika te zainteresiranoj javnosti općenito.

Program Obuke sastoji se tri modula – Sustav lokalne i područne (regionalne) samouprave, Zakon o savjetima mladih te Odnosi izvršnih čelnika, predstavničkih tijela i savjeta mladih (program u prilogu).

Pri izradi programa obuke nije se rukovodilo isključivo teorijom i zakonskim odredbama već se željelo osigurati trajnu platformu za razmjenu iskustava i dobrih praksi koje mladi iz savjeta mladih, i brojnih organizacija koje rade s mladima, mogu razmijeniti i podijeliti sa svojim kolegama.

Obuke provode četiri trenera koji posjeduju veliko iskustvo u praksi te su posebno educirani za provođenje svih segmenata Obuke.

Obuke se provode od sredine 2015. godine, a do sada je postignuto sljedeće:

• ukupno održano Obuka članova savjeta mladih: 55

• ukupno sudionika sudjelovalo na edukaciji: 896

• ukupno sudjelovalo savjeta mladih: 171

Trajanje jednodnevne Obuke članova savjeta mladih je 4 sata, a prijaviti se može neograničeni broj sudionika.