Aktualno Županija

Predavanje povodom Svjetskog dana šećerne bolesti, u četvrtak u dugoreškoj Specijalnoj bolnici javnozdravstvena akcija

Povodom obilježavanja Svjetskog dana šećerne bolesti u dugoreškoj Gradskoj vijećnici, a u organizaciji Specijalne bolnice za produženo liječenje Duga Resa u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Karlovačke županije i Karlovačkom ljekarnom organizirano je predavanja za građanstvo.

O javnozdravstvenom značaju šećerne bolesti govorila je Biserka Hranilović, dr.med.spec.epidemiolog, o suvremenom pristupu u liječenju šećerne bolesti i ulozi obitelji, okupljene je informirao Dragan Božičević, dr.med.spec. interne med., subspecijalist dijabetolog – endokrinolog, dok je o ulozi ljekarnika u liječenju šećerne bolesti govorila mr. sc Dahna Arbanas, mag. pharm.

– Obilježavanjem Svjetskog dana šećerne bolesti pomažemo podizanju svjesnosti o bolesti od koje u svijetu boluje svaka jedanaesta osoba, a gotovo polovica oboljelih još ne zna da imaju šećernu bolest. Glavna tema ovogodišnje kampanje je „Obitelj i šećerna bolest“. Prevencijom bolesti, redovitom kontrolom i odgovornim ponašanjem prema sebi i svojem zdravlju pridonosimo kvaliteti života pojedinca, njegove obitelji i društva u cjelini, istaknula je Jadranka Golubić, pomoćnica ravnatelja za kvalitetu u Specijalnoj bolnici Duga Resa. (kaportal.hr)