Aktualno Županija

Autoklub Duga Resa završio vrijednu investiciju – godinu dana od početka radova otvorena nova poslovna zgrada

Dugoreški Autoklub u posljednjih 15 godina uložio je na svom prostoru oko 15 milijuna kuna, kojima je nekad zapušteno i zaraslo zemljište malo po malo pretvoreno u moderan prostor na kojem se nalazi Stanica za tehnički pregled vozila i auto praonica, a danas je otvorena nova poslovna zgrada. U novom objektu vrijednom oko 4,5 milijuna kuna bez PDV-a Autoklub će imati svoje prostore, djelovat će tu i šest osiguravajućih kuća, servis vozila sa vulkanizacijom te prostor za auto školu.

– Radove smo počeli u listopadu prošle godine, a izvođač je bio SA Bišćan. Ukupna vrijednost investicije iznosi 4,5 milijuna kuna bez PDV-a, a financirali smo je vlastitim sredstvima. Za sada nam još nedostaje namještaj i dio opreme, a imamo novu opremu za vulkanizaciju te za testiranje motora na vozilima i kontrolu svjetala. Za sada u prostoru Autokluba ima više od 20 zaposlenih, a upravo smo objavili natječaj za tri nova radna mjesta, za vulkanizera, mehaničara i administrativne poslove – kaže Ivan Benković dugogodišnji tajnik Autokluba, dodajući kako je svako novo radno mjesto u Dugoj Resi i te kako važno. Među budućim planovima, Autoklub radi na ponovnom vraćanju polaganja vozačkih ispita u Dugoj Resi, jer su se sada ispunili svi uvjeti, pa u Autoklubu vjeruju da će se to uskoro realizirati.
Novu poslovnu zgradu koja se proteže na oko 600 četvornih metara, blagoslovio je dugoreški svećenik vlč. Branko Risek, a prigodnoj svečanosti nazočili su predstavnici Centra za vozila Hrvatske, HAK-a, autoklubova iz Karlovca, Pazina, Jastrebarskog, potpredsjednica Skupštine Karlovačke županije Jadranka Golubić i Katarina Srakočić zamjenica gradonačelnika Duge Rese.

– Svi članovi Autokluba imat će pravo na besplatnu izmjenu guma, podešavanje svjetala i testiranje rada motora što je nova pogodnost za oko 280 postojećih, ali i budućih članova našeg Kluba – istaknuo je tajnik Benković dodajući kako se novac uložen u godišnju članarinu višestruko vraća. (kaportal.hr)