Aktualno OG sada Ogulin

Obilježena 28. obljetnica osnutka 143. ogulinske brigade HV-a

Povodom 28. obljetnice osnutka 143. ogulinske brigade Hrvatske vojske, jučer je upriličen prigodni program proslave u organizaciji Udruge veterana 143. brigade. U znak sjećanja na sve branitelje koji su živote položili na oltar domovine, program proslave započeo je polaganjem vijenaca kod spomenika na Trgu hrvatskih rodoljuba. Vijence su, osim veterana 143. ogulinske brigade, položili predstavnici vlasti i udruga proisteklih iz Domovinskog rata. U crkvi Svetog Križa služena je sveta misa za sve poginule i umrle branitelje, a potom je u konferencijskoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta održana svečana sjednica.

4. svečanoj sjednici Skupštine ove ogulinske udruge nazočili su, osim članova, brojni gosti i uzvanici sa lokalne i nacionalne razine vlasti. Sve nazočne uvodno je pozdravio predsjednik Udruge 143. ogulinske brigade Milan Poljak. Riječ je potom prepustio ratnom zapovjedniku 143. ogulinske brigade Hrvatske vojske, general bojniku Mati Pađenu. Ne sakrivajući zadovoljstvo što je ponovno sa svojim ratnicima i suborcima, Mate Pađen, u više navrata prekidan pljeskom, proveo je nazočne kroz osnutak i ratni put ove ogulinske brigade.

Na pozornici su se potom redali čestitari. U ime svih okupljenih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, čestitke je prvi uputio Igor Majetić, predsjednik Saveza udruga Hrvatskog časničkog zbora Karlovačke županije. Riječi zahvale i čestitke potom su uputili načelnik Općine Josipdol Zlatko Mihaljević, u ime svih načelnika općina ogulinskog kraja, te zamjenica ogulinskog gradonačelnika Ivana Salopek Šumonja. Učinio je to u svoje osobno ime, ali i u ime župana Damira Jelića, i predsjednik Županijske skupštine Karlovačke županije Ivan Vučić. U ime Ministra obrane, Damira Krstičevića, čestitke je uputio brigadir Davor Stipetić, a potom je to učinio Ivan Kozlica u ime Ministra branitelja Tome Medveda.

Svečanost su uveličali članovi Puhačkog orkestra DVD-a Ogulin, Ogulinske mažoretkinje, ali i Hrvatsko pjevačko društvo Klek. Sve je okončano prigodnim druženjem u Hotelu Frankopan.