Aktualno Županija

Marina Novaković Matanić izašla iz HNS-a: Ostavku sam dala iz osobnih razloga, ne planiram se baviti politikom

Marina Novaković Matanić, dojučerašnja glasnogovornica županijskog HNS-a, od danas više nije članica te stranke.

Ostavku je podnijela na dužnosti i članstvo u stranci, a u priopćenju medijima tek kratko navela da ” od 16. studenog 2019. godine prestaje biti glasnogovornica HNS-a Karlovacke županije, kao i članica HNS-a iz osobnih razloga”.

Ni u razgovoru za KAportal nije bila puno opširnija, ponovila je da iz stranke odlazi iz osobnih razloga, o sad već bivšoj stranci nije imala nikakvih komentara, a šturo je odgovorila i hoće li se baviti politikom.
– Nije mi plan ulaziti ni u jednu političku opciju, rekla je Novaković Matanić.

Nakon više od 15 godina u SDP-u, Novaković Matanić je u HNS-u bila posljednje tri godine. Na lokalnim izborima 2017. bila je HNS-ova kandidatkinja za županicu, u stranci je obnašala dužnost potpredsjednice karlovačkog i glasnogovornice županijskog HNS-a, a bila je i članica Središnjeg odbora stranke.
I dok sama o razlozima ostavke ne želi govoriti, dobri poznavatelji prilika u karlovačkom HNS-u i lokalnoj politici prilično su sigurni da ta ostavka ima veze s nedavnim izborom Žarka Latkovića za predsjednika karlovačkog HNS-a – sinoć je izabran i za županijskog potpredsjednika stranke kojoj je ponovo na čelu Zvonko Spudić – njenog kolegu i u bivšoj stranci, SDP-u. Navodno mu zamjera poprilično toga. (kaportal.hr)