Aktualno OG sada Ogulin

Unatoč kiši, Ogulinci digli palac gore za Palčiće!

Na Trgu Petra Stipetića, ali i u Pučkom učilištu sinoć je prevladavala ljubičasta boja. Naime, u 18 sati započeo je kraći glazbeni program, za kojeg se pobrinuo ogulinski sastav Partyano, a povodom obilježavanja Svjetskog dana prijevremeno rođene djece. Ovaj je događaj, po 3. put u našem gradu, organizirao ogulinski Klub roditelja nedonoščadi “Palčići”.

“Svjetski dan prijevremeno rođene djece, inače, se tradicionalno obilježava 17. studenog. Na taj se dan, puštanjem balona na glavnim gradskim trgovima diljem Hrvatske i svijeta, želi podići svijest građana o hrabrim Palčićima i njihovim potrebama. Prerano rođena djeca, zahvaljujući modernoj medicini, danas imaju veće šanse za preživljavanje. No, u početku je to uvijek teška borba za ove mališane koji nisu proveli dovoljno vremena u maternici kako bi se razvili do kraja.” – poručila je to okupljenima u pozdravnom govoru predsjednica ogulinskog Kluba roditelja nedonoščadi, Jelena Radej Lesić.

Na štandu su prikupljane donacije za balone, a sav prihod je bio namjenjen ovogodišnjem Jagoru, koji će biti humanitarnog karaktera.

Unatoč kiši, okupio se dobar broj naših sugrađana, a sve je pozdravila i zamjenica gradonačelnika Ivana Salopek Šumonja, uputivši riječi podrške Klubu i Palčićima u ime Grada Ogulina.

Organizatori su sugrađane dočekali sa čajem i kuhanim vinom, a ono što nije podijeljeno sinoć donirano je ogulinskom Domu za starije i nemoćne biskup Srećko Badurina. Sve je okončano puštanjem desetaka balona u zrak, a u znak podrške najmanjim i najhrabrijim borcima – Palčićima. Palac gore za Palčiće i od naše ekipe! I isprikica, neke od fotki malo su pokvarile kapi kiše na objektivu 🙂