Aktualno Županija

Zalihe krvi normalizirane, ali neophodan redovan priliv – u Karlovcu slijedi čak pet organiziranih akcija

Nakon gotovo kritične nestašice normalizirane su zalihe krvi, ali svakako je nužno osigurati redovan priliv novih doza krvi za one kojima je to najpotrebnije. Iz tog razloga u Karlovcu će se održati čak pet organiziranih akcija davalaštva krvi u periodu od srijede do petka.

U srijedu će prvo od 7:30 do 10:30 akcija biti održana u prostorijama General Electrica za djelatnike ove tvrtke, ali i ostalih iz industrijskog bazena Mrzlo Polje, dok će od 12 do 15 biti akcija u prostorijama župe Banija.

U srijedu od 8 do 10 krv daju djelatnici Uprave šuma, a u njihovim prostorijama pridružit će im se i davatelji iz aktiva KIM-a, dok je od 11:30 do 16 sati na rasporedu akcija za građanstvo u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa (Smičiklasova 25). U petak će se održati još jedna akcija u Crvenom križu, ali ovog puta od 9 do 15 sati.
Iako svih krvnih grupa trenutačno ima dovoljno, nešto su slabije zalihe krvnih grupa 0- i AB- pa se dodatno pozivaju svi davatelji s tim grupama da se odazovu ovim akcijama. S druge strane, zalihe krvne grupe AB+ su u ovom trenutku znatno iznad očekivanih potreba pa se davateljima s tom krvnom grupom preporuča da, ukoliko su u mogućnosti, odgode davanje za sljedeću prigodu. (kaportal.hr)