Aktualno Sport

Rukometaši Ogulina nadigrali goste iz Pule

2.HRL zapad, 7.kolo

OGULIN – VERUDA 29:23
Rukometaši Ogulina u nedjelju su u Gradskoj sportskoj dvorani, u dvoboju 7. kola Druge hrvatske lige Zapad, pobijedili momčad Verude iz Pule rezultatom 29:23.
Važna je bila ova utakmica za domaći sastav jer, nakon pobjede na startu prvenstva protiv Karlovca II, ubilježili su tri uzastopna poraza. Ušli su Ogulinci odlučno i motivirano u susret, trener Dragičević imao je na raspolaganju kompletan sastav, odigrali su dobru obranu i zasluženo stigli do druge ovosezonske pobjede.
Nakon početnog vodstva domaćih, Puljani su preokrenuli i vodili sve do 13. minute i rezultata 6:5. Četiri pogotka nanizali su tada Ogulinci i u 19. minuti došli do +3 (9:6). Držali su dva do tri pogotka viška sve do kraja poluvremena i na odmor otišli s +2 (14:12). U nastavku su ponovo držali dva do tri gola prednosti, sve do 44. minute, kada su digli vodstvo na 21:16. Kada su u 49. minuti došli do +6 (24:18), prelomili su u potpunosti utakmicu u svoju korist i do kraja dvoboja sačuvali prednost. Pobjeda je mogla biti i puno uvjerljivija, jer su rukometaši Ogulina 6 puta pogodili vratnicu, promašili su uz to još 2 sedmerca i 3-4 zicera.
David Stipetić i Andrija Poljak s po 8 pogodaka bili su prvi strijelci domaće momčadi, Turković je dao 5, a Puškarić, Orle, Marko Poljak, Gašparović, Matijašić i Porubić po 1 gol.
Nakon 7.kola rukometaši Ogulina nalaze se u sredini tablice sa 2 pobjede i 3 poraza, u sljedećem kolu, pretposljednjem u jesenskom dijelu sezone, gostuju u Rovinju, a Karlovac II i Dubovac-Gaza igraju gradski dvoboj.

1.HRL Dječaci B (2008), .kolo

Dječaci B (2008-2009) godište igrali su utakmice 3.kola 1.Hrvatske lige za Dječake B protiv tri momčadi. Utakmice su igrane u Gospiću, a naši mali rukometaši ubilježili su tri poraza. Protivnici su bile trenutno tri prvoplasirane ekipe (Gospić, Senj, Karlovac), a naši mali rukometaši nakon samo tri kola pokazuju napredak protiv protivnika koji igraju veliki rukomet već dvije sezone. Razlika u kvaliteti je zbog spomenutih okolnosti bila na strani protivnika, ali nema sumnje da će većim brojem utakmica doći i kvalitetniji rezultat.
Senj – Ogulin 7:19
Karlovac – Ogulin 15:9
Gospić – Ogulin 18:2
Za naše male rukometaše najviše golova je postigao Sven Stošić, a igrali su: Ivano Jelić, Dino Jelić, Patrik Francetić, Dominik Đurđević, Borna Poljak, Karlo Salopek, Karlo Draženović, Jakov Matasić i golmani Roko Sabljak i Ante Bašić. (D.P.)