Aktualno Županija

Tek je prošla polovica mandata, a župan Damir Jelić već traži tri nova pročelnika – kako stvari stoje, uskoro će i četvrtog

Godinu dana nakon što je promijenio pročelnika Ureda župana Ivana Uđbinca, karlovački župan Damir Jelić traži čak tri nova pročelnika, a uskoro će i četvrtog jer Županija dobiva novi Upravni odjel za opću upravu.

No, prije toga nove pročelnike trebala bi dobiti tri, vjerojatno najvažnija županijska upravna odjela: za financije, gospodarstvo i zdravstvo, a to znači da s tih mjesta odlaze Marija Gemeri, najdugovječnija pročelnica Karlovačke županije, te Željko Fanjak i Predrag Korać, koji su na ta mjesta došli za Jelićeva mandata.

Županija je, naime, objavila javni natječaj za imenovanje pročelnika i ostaje otvoren do 23. studenog. Onaj tko želi biti pročelnik za financije, između ostalog, mora biti magistar struke ili stručni specijalist ekonomske struke, s najmanje 5 godina radnog iskustva, položenog državnog stručnog ispita i poznavati rad na PC-u. Posljednja tri uvjeta jednaka su i za preostala dva pročelnika, no onaj za gospodarstvo treba biti magistar struke ili stručni specijalist društvene ili tehničke struke, a za zdravstvo magistar struke ili stručni specijalist društvene struke.

Tko se prijavi i ispunjava formalne uvjete, treba proći provjeru znanja i sposobnosti pisanim testiranjem i intervjuom, a one najuspješnije – ili najsretnije – čeka pročelnički posao u Karlovačkoj županiji. (kaportal.hr)