Aktualno Sport

Evo gdje danas možete gledati Vatrene, pogledajte i sastav s kojim kreće Dalić!

UŽIVO OD 18: NI NA HTV-u, NITI NA RTL-u, ČAK NE NI NA NOVOJ TV

RVATSKA – GRUZIJA Današnjom utakmicom počinje završna audicija za nekoliko otvorenih pozicija u rosteru Vatrenih za Euro. Utakmicu možete pratiti UŽIVO od 18.00 sati na portalu Sportskih novosti.

HRVATSKA – GRUZIJA (UŽIVO OD 18.00)
HRVATSKA: Livarković – Bartolec, Škorić, Ćaleta-Car, Barišić – Badelj, Kovačić – Perišić, Pašalić, Oršić – Rebić

GRUZIJA: Lorija – Kakabadze, Kašija, Grigalava, Hočolava – Kankava, Kiteišvili – Šengelija, Kazaišvili, Gvailija – Kvilitaja
Izbornik Zlatko Dalić propustio je trening u ponedjeljak na Rujevici zbog posjeta Vukovaru i sudjelovanja u Koloni sjećanja, nakon čega je u Velikoj Gorici gledao U-21 vrstu, a kako je najavio promiješani sastav u odnosu na početni sa Slovačkom, teško je kazati kakvo ćemo lice Hrvatske vidjeti s Gruzijom.

Gruzija je bila muka u jedine dvije utakmice koje smo s njima igrali. U Tbilisiju je 2011. godine završilo 1:0 za njih, u Splitu jedva 2:1 za Vatrene, preokretom u finišu. Radi se o čvrstoj ekipi koja zna nogomet i Hrvatska će morati odigrati znatno kvalitetnije nego u lipnju u Varaždinu, kad je zadnji put imala prijateljski sraz, da bi rezultat bio bolji. Poraz od Tunisa nije prejako pekao, međutim lijepo bi bilo 2019. godinu završiti pobjedom.

Start Badelja i Kovačića
Luka Modrić otišao je u Madrid ne bi li se priključio Realu, to je njegova odluka nakon prigovora iz Kraljevskog kluba jer sa zadnja dva nastupa reprezentacije stigao je ozlijeđen. Josip Brekalo igrao je za U-21, to su jedina dvojica kojih nema u odnosu na subotnji dvoboj, u kadru je 21 igrač.
Ivan Perišić ponijet će kapetansku vrpcu, a za pretpostaviti je da će u vatru od prve minute Milan Badelj i Mateo Kovačić u sredini terena. Dinamovi igrači u petak imaju ligaški derbi s Hajdukom, a već u utorak ih čeka dvoboj Lige prvaka na San Siru. Hoće li izbornik neke od njih poštedjeti većih napora?

Hajdukov Josip Juranović i Atalantin Mario Pašalić rijetko igraju u državnom dresu i, bez obzira što njih čekaju ti dvoboju s Modrima, vjerojatno bi rado danas startali ili barem dobili značajnu minutažu. Njih dvojica imaju jednu od rijetkih prilika da nastupom u državnom dresu izbore plus kod Dalića.

Slično vrijedi za vratare Lovru Kalinića i Simona Slugu. Zanimljivo bi bilo vidjeti kako djeluju nakon podužeg neigranja. Po propozicijama dopušteno je šest zamjena, izbornik neće moći dati priliku svima. Već danas na određeni način kreće završna audicija za svega nekoliko otvorenih pozicija u rosteru za Euro. Izbornikova nazočnost na utakmici mladih dodatno mora motivirati sve koji “vise” jer sugerira da je bacio oko na ponekoga iz Bišćanova kadra. Iako je jasno da ima dovoljno vremena pratiti svačije izvedbe.
Dejan Lovren i Domagoj Vida imali bi pravo nastupa na Aldu Drosini, no stoperski tandem oslobođen je ove akcije, budući da su ih žuti kartoni izbacili iz utakmice sa Slovacima. Vida je slavio na Rujevici, međutim reprezentativne obveze čekaju ga tek u ožujku.

Dobili pet od devet

U 2019. godini Vatreni su odigrali devet utakmica, na kontu je pet pobjeda, dva remija i dva poraza. Igraju za to da u konačnici dobiju više od 50 posto susreta i za pravi oproštaj od dresa u kojem su proslavili Hrvatsku na svjetskom prvenstvu. Ovu verziju popularno zvane crne garniture nosit će posljednji put.

Gdje možete gledati utakmicu Hrvatske i Gruzije?

Nakon što su pobjedom protiv Slovačke u posljednjem kolu kvalifikacija izborili nastup na Euru, Vatrene očekuje sraz s Gruzijom u Puli, a utakmicu će gledatelji moći pratiti na specijaliziranom zabavnom kanalu Nove TV, točnije na Doma TV-u od 18.00.

Dok će Dalićevi junaci u prvom poluvremenu derati travu na Aldo Drosini, gledatelji Nove Tv moći će uživati u seriji ‘Crni biser’, inače turskoj telenoveli o ‘zaljubljenom paru čija će se beskrajna ljubav naći na kušnji kada neočekivane prepreke stanu između njih’, dok će se u drugom poluvremenu u istom terminu emitirati glavni Dnevnik.

Utakmicu Vatrenih moći ćete gledati na Doma TV-u odmah po završetku serije ‘Kosti’ u kojoj će se forenzičar dr. Temperance ‘Bones’ Brennan gotovo sigurno ponovno uspješno obračunati s nemilosrdnim ubojicama. (jutarnji.hr)