Policija i HGSS spasili migranta iz nabujale Mrežnice – zapeo na slapu na području Barilovića, i njemu i sunarodnjaku pomagali i liječnici

Policajci PU karlovačke, zajedno s pripadnicima HGSS-a, spasili su migranta iz nabujale Mrežnice na području Barilovića, a potom i njemu i kolegi mu, koji je bio na obali, pomogli su liječnici.

Akcija spašavanja počela je nakon što je policija jučer dobila dojavu da je u rijeci Mrežnici u istoimenom mjestu osoba koja ne može izići iz rijeke.

– Policijski službenici žurno su se uputili na mjesto događaja kako bi pružili pomoć, te su u blizini rijeke pronašli jednog stranog državljana koji je naveo da je tijekom dana s prijateljem prelazio rijeku i da mu je prijatelj zapeo na slapu u rijeci. Potom je u vodi uočen i drugi muškarac, a s obzirom da se radi o zahtjevnoj konfiguraciji terena, za potrebe pomoći i izvlačenja muškarca angažirani su pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja. Zajedničkim angažmanom policije i pripadnika HGSS-a muškarac je spašen iz rijeke Mrežnice, te je prenesen do vozila hitne medicinske pomoći. Zbog iscrpljenosti i pothlađivanja, a zbog ukazivanja liječničke pomoći oba muškarca prevezena su u zdravstvenu ustanovu, objavila je PU karlovačka.

Obojica stranaca namjeravaju podnijeti zahtjev za međunarodnom zaštitom u Republici Hrvatskoj. (kaportal.hr)

Facebook Comments