Aktualno OG sada Ogulin

“Ljubav Ogulina i Monterre traje već niz godina”, a nastavit će se i dalje

Gradonačelnik Dalibor Domitrović danas je u svom uredu s direktorom tvrtke Monterra d.o.o.  Daliborom Udovičem potpisao  ugovor o kupoprodaji nekretnina u Poduzetničkoj zoni. Potpisivanju su nazočili zamjenici gradonačelnika Ivana Salopek Šumonja i Daniel Vukelja, te direktor Poduzetničke zone Mladen Stipetić.

Gradonačelnik Dalibor Domitrović pojasnio jei ovom prigodom  da se ne “gasi” Poduzetnička zona, već samo trgovačko društvo, pa investitori nemaju razloga za brigu. Svi će se poslovi dalje obavljati u gradskoj upravi. Posebno je pohvalio tvrtku Monterra, koja je dokazala da je uspješna i respektabilna tvrtka, ne samo na našem, nego i na inozemnom tržištu, te su nakon samo dvije godine u Ogulinu kupili novo zemljište.

“Ljubav Ogulina i Monterre traje već niz godina, a ulaganja u prvu fazu su pri kraju i čekamo uporabnu dozvolu. Planiramo izgraditi i novu halu, a ovo je na neki način centrala iz koje plasiramo svoje proizvode i na domaće i na  inozemno tržište. Veliko hvala gradu Ogulinu  i direktoru Stipetiću, suradnja je bila više nego dobra, bolja nego igdje drugdje gdje smo poslovali”-rekao je Dalibor Udovič, vlasnik Monterre, podsjetivši da je u prvoj fazi uloženo 15 milijuna kuna i zaposleno novih 8 ljudi iz Ogulina, te ih je sada 40-ak, a i to planira povećati.

Vrijednost  nove investicije bit će oko 10 milijuna kuna, a riječ je o skladišno-proizvodnom prostoru. Svi projekti su gotovi, dozvole dobivene i odmah nakon potpisa ugovora kreću u realizaciju projekta, rekao je Dalibor Udovič.

“Izražavam zadovoljstvo uime grada i Poduzetničke zone što smo potpisivanjem ovog ugovora stavili “točku na i”. Nedavno sam naglasio da imamo dvije slobodne površine, u međuvremenu jedna ponuda već je stigla, dok za drugu imamo pismo namjere. Mislim da sam svoj zadatak uspješno izvršio. Ono što gradu kao vlasniku zone sada preostaje je proširenje Poduzetničke zone, koja će sigurno biti generator razvoja našeg kraja”-rekao je direktor Poduzetničke zone Mladen Stipetić.