Aktualno OG sada Ogulin

Besplatno parkiranje za darivatelje krvi

Čelnici grada Ogulina nedavno su obećali darivateljima krvi da će biti oslobođeni plaćanja parkiranja. Naravno, ne svi i postoje određeni uvjeti, koji su definirani Pravilnikom, temeljem kojeg je darivateljima krvi omogućeno besplatno parkiranje u gradu i to muškarcima s preko 35 davanja i ženama s preko 25 davanja.

Oni trebaju, u Gradskom društvu Crvenog križa u Procama u Ogulinu, podići potvrdu o broju davanja krvi i s prometnom dozvolom doći u Stambeno komunalno gospodarstvo, koje vrši naplatu i  kontrolira parkiranje. Tamo će, nakon što popune obrazac, dobiti besplatnu kartu u tiskanom obliku i  bit će uvedeni u elektronički sustav, tako da prilikom provjere uređajima kontrolor dobije informaciju da vozilo (registracija) ima besplatno parkiranje.

Potvrdu mogu dobiti i od Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu.

Važno je istaknuti da spomenuta dozvola vrijedi za samo jedno vozilo i samo za one koji imaju prebivalište na području Ogulina. Naime, mnogi darivatelji dolaze iz Plaškog, Saborskog, Josipdola i drugih općina u Ogulin davati krv, ali za njih, kao i za, primjerice, darivatelje iz Zagreba ili Rijeke, ovo  ne vrijedi.

Pravilnik pogledajte OVDJE

rhdrrhdr