Aktualno Sport

Na južnu tribinu stiže i oko 1500 pripadnika Torcide

MAKSIMIR ĆE ZA NAJVEĆI HRVATSKI DERBI BITI DOBRO POPUNJEN! EVO KOLIKO SE NAVIJAČA OČEKUJE

Petak poslijepodne, 18 sati, pa i nije baš neko vrijeme za odlazak na utakmicu. Treba stići do Maksimira u onim ogromnim poslijepodnevnim gužvama koje su posebno izražene petkom, posljednjim danom prije vikenda.
Međutim, prognoza vremena za – izvrsna. Neće biti kiše, temperatura bi se u vrijeme odigravanja utakmice trebala kretati oko 10 celzijevaca, tako da prijetnja s neba ne postoji. Očito i navijači Dinama prate prognozu, jer ulaznice za današnji derbi se prodaju jako, jako dobro. Takve informacije cure iz plavog kluba.

Moglo bi se kazati da se prodaju čak iznenađujuće dobro. Predviđanja su da bi danas na Maksimiru moglo biti između 10 i 12 tisuća gledatelja kad se pribroji i Hajdukova navijačka skupina Torcida. Naime, u plavom domu očekuju oko 1500 navijača Hajduka.

 

Na prvi pogled vjerojatno ćete kazati “pa to je malo”. Jer igra se najveći hrvatski nogometni derbi. Da se igra na Poljudu, stadion bi vjerojatno bio krcat do vrha. Ali, svi znamo kakva je zagrebačka publika. Ne samo kad je nogomet u pitanju. Ona voli samo izvrsnost, a to kad je Dinamo u pitanju dobiva na europskim utakmicama, ove sezone u Ligi prvaka.

Za Atalantu i Šahtar se tražila karta više, kolone pred maksimirskim blagajnama bile su duge, navijači su čekali od ranih jutarnjih sati. Priča s HNL-om je ipak drukčija. Pa čak i kad dolazi Hajduk. Nema tu one euforije i navijačke zaluđenosti, da je bilo više ulaznica za Milano i utakmicu s Atalantom, vjerojatno bi više Dinamovih navijača bilo na ogledu u utorak nego danas u Maksimiru. (jutarnji.hr)