Aktualno OG sada Ogulin

Ogulinu povelja za akciju “Stop brzini”

U Zagrebu je održana svečanost akcije „Gradovi i općine-prijatelji djece“, a na taj način obilježena je 20. obljetnica njenog postojanja. Na svečanosti su, osim brojnih uzvanika iz resornih ministarstava i ureda koji se bave djecom, bile prisutne i delegacije gradova i općina koji sudjeluju u akciji “Gradovi i općine-prijatelji djece”.

Akciju provodi Savez društava „Naša djeca“ Hrvatske s partnerima, Hrvatskim društvom za preventivnu i socijalnu pedijatriju, uz pokroviteljstvo Ureda UNICEF-a za Hrvatsku.

Cilj ove akcije je motivirati tijela lokalne uprave i samouprave, stručne službe, ustanove za djecu, pravne subjekte, udruge građana, sponzore, donatore te roditelje i djecu u lokalnim zajednicama da potpunije i brže ostvaruju prava i potrebe djece. Akcija je priznata u Konvenciji UN-a o pravima djeteta koja obvezuje sve odrasle da čine što najviše mogu kako bi se svako dijete potpuno i skladno razvijalo te pripremilo za život i korisno djelovanje u zajednici.

U svečanom programu dodijeljene su i nagrade za Naj-akciju. Grad Ogulin, odnosno Društvo Naša djeca Ogulin i Dječje gradsko vijeće Grada, prijavili su za Naj-akciju projekt „Stop brzini“. Središnji Koordinacijski odbor ovu je akciju ocijenio kao jednu od najboljih, pa je ogulinskom Društvu dodijeljena Povelja za „Naj akciju“ u 2019. godini.

U delegaciji Ogulina bile su predsjednica i zamjenica Dječjeg gradskog vijeća Nika Vučić i Iva Špehar, te predsjednica i zamjenica Društva Naša djeca Ogulin Ljiljana Kaurić i Đurđica Vuković.
Ovim projektom ogulinsko Društvo Naša djeca osiguralo je uvjete za veću sigurnost, ne samo stanovnicima najprometnijih ulica u gradu, ulici Svetog Roka i Lomošćanskoj, već i svim ostalim sudionicima u prometu.

U nastavku svačanosti proglašeni su novi Gradovi i općine prijatelji djece, tako da je do sada ovaj počasni naslov dobilo ukupno 75 gradova i općina.

Grad Ogulin je ovaj počasni naslov dobio 2007. godine, a možemo se pohvaliti i sa nekoliko dobivenih pohvala za „Naj akcije” u proteklom razdoblju. “Ovo je samo rezultat kontinuiranog rada sa djecom, jer samo ljubav i pozitivna vizija mijenjaju svijet.” – poručili su iz ogulinskog Društva Naša djeca.