Aktualno Sport

Salopek: Želim do odličnih rezultata na Tennis Europe turnirima i u nastupima za Hrvatsku

Na Facebook stranici Hrvatskog teniskog saveza, o našem Ogulincu, tenisaču, Dorianu Salopeku, objavljen je članak, razgovor sa Dorianom, koji vam prenosimo.

 

Boreći se za pobjede na HEP Mastersu 13 na terenima TK-a Zagi na Zagrebačkom velesajmu, 13-godišnji član Teniski Klub Ogulin Dorian Salopek proteklog je vikenda preskočio tri prepreke u dolasku do finala. Poslije tri uspješna koraka, Dorian se nadao i četvrtom, ali u finalnom dvoboju nije došao do svojeg cilja protiv Frana Rakonića, vršnjaka iz Nove Gradiške, koji je u meču za naslov slavio u tri seta.

Iako nije preskočio završnu prepreku, 13-godišnji Salopek (na fotografiji s pobjednikom turnira Rakonićem i Igorom Blaževićem, izbornikom muške reprezentacije do 14 godina) bio je zadovoljan nastupom na HEP Mastersu 13. Napravio je puno bez obzira na to što mu je priprema bila daleko od idealne zbog poteškoća s ozljedama.

“Na Mastersu mi je bilo jako lijepo, samo mi je žao što ga nisam mogao osvojiti zbog ozljede mišića na ruci i zbog premalo treniranja”, opisao je Dorian, spominjući da to nije bio jedini problem koji ga je pratio.

“Mišić na desnoj ruci muči me već oko dva-tri tjedna, ali također sam i zbog koljena koja su me mučila dva mjeseca počeo trenirati tek dva dana prije Mastersa”, dodao je 13-godišnji Ogulinac.

“Unatoč svim tim ozljedama zadovoljan sam cjelokupnim turnirom”, istaknuo je Dorian, dodajući da je zadovoljan bio i tata koji ga je vodio u Zagreb na HEP Masters 13.

“Do kraja sezone plan mi je potpuno ozdraviti i što bolje se pripremiti za državno prvenstvo do 14 godina koje će se održati u siječnju 2020. godine. Daljnji ciljevi u sljedećoj godini su mi da svojom dobrom igrom postignem odlične rezultate na Tennis Europe turnirima i u nastupima s hrvatskom reprezentacijom”, zaključio je 13-godišnji ogulinski adut.