Aktualno OG sada Ogulin

Suze za bolesnog supruga: “Ponedjeljak, zove me u 6 u jutro i kaže-idem doma, jer ću umrijeti ovdje”

Shrvana od tuge, a istodobno i ljutita i razočarana, novinare OGportala pozvala je naša sugrađanka Zdravka Šolaić. S našim čitateljima želi podijeliti neugodno iskustvo sa ogulinskim liječnicima koje je doživio njen suprug i još uvijek ispašta posljedice.

On je, naime, 14. listopada u Rijeci operirao srce i ugrađene su mu tri premosnice. Dva tjedna kasnije došao je kući u Ogulin, a 4. studenog nije se osjećao dobro i Hitna pomoć ga je rano u jutro prevezla u ogulinsku bolnicu. Bio je smješten na interni odjel, a dva dana kasnije premješten je na odjel kirurgije gdje mu je dežurni liječnik prilikom previjanja uklonio konce, iako to, smatra Zdravka Šolaić, nije smio, jer je pacijent dijabetičar i u Rijeci su mu preporučili da šavovi ostanu što duže. 11. studenog vratio se ponovo kući, ali samo tri dana kasnije opet završava u Rijeci, zbog – rupe na prsima, kamo su ga, nakon prijedloga liječnika iz KBC Rijeka, vozili sami, ona i djeca.

“Pogledajte fotografiju moga supruga, liječnik mu je doslovce na prsima napravio rupu kad je maknuo šavove.

Petnaestog studenog otišla sam u bolnicu, do ravnatelja, njemu svaka čast i molila ga da mi pozove dežurnog liječnika koji mu je skinuo konce. Lijepo sam ga pitala zašto je to učinio prerano, jer je njegov kolega iz Rijeke napomenuo da se to ne dira. On je samo kratko odgovorio “Žao mi je”. Nije ga čak ni pogledao.

Moj je suprug u ogulinskoj bolnici, gdje sam i sama radila 22 godine, dobio početak sepse. To me i ne čudi,  jer liječnik u službenoj odjeći odlazi u trgovine i kladionice- ogorčeno nam priča naša sugovornica i dodaje kako joj se supšrug požalio da je sav krvav i da ga nitko ne previja. Prilikom drugog telefonskog poziva rekao joj je :”idem doma, jer ću umrijeti ovdje”.

 

U kratkom vremenu  izgubio je 15-ak kilograma, ali i volju za životom.

OGportal poslao je upit o ovom slučaju ravnatelju ogulinske bolnice Dr. Josipu Zorku, te u KBC Rijeka.