Aktualno Županija

Mostom Hrnetić – Velika Jelsa voze kamioni iako ne smiju – Grad od policije traži pojačane kontrole, od građana poštivanje znakova

Most Hrnetić – Velika Jelsa je statički stabilan, ali vozači se ne pridržavaju zabrane prolaska kamionima pa smo na zahtjeve građana od PU karlovačke zatražili pojačnu kontrolu, a građane molimo da poštuju prometne znakove.

Kazao je to dogradonačelnik Ivan Mrzljak, odgovarajući na pitanje vijećnika Filipa Jarnevića (Živi zid) je li most siguran, obzirom da njime, zbog radova koji se odvijaju na drugim pravcima u gradu, prolazi velik broj vozila.

Upravo zbog očekivanog pojačanog prometa na tom pravcu, iako se promet s D-6 usmjerava na most u Brodarcima, Grad je, po Mrzljakovim riječima, požurio u lipnju završiti sanaciju mosta u Hrnetiću.
– Most ima statički proračun temeljem kojega su na mostu jasno označeni nosivost i visina, namjerno jer smo željeli da samo osobni automobili idu preko mosta. Primjećeno da se neki toga, na žalost, ne pridržavaju i jučer smo, na temelju zahtjeva građana, uputili dopis PU karlovačkoj da molimo da pojača kontrolu nad prelascima mosta. Most je statički stabilan, ishodili smo građevinsku dozvolu i pratit ćemo što će se događati i s policijom kontrolirati. Molim građane da ne trgaju visinomjer i pridržavaju se prometnih znakova koji su s obje strane mosta, poručio je Mrzljak. (kaportal.hr)