Aktualno Županija

Referendum o prijedlogu Vlade: U županijskim osnovnim školama 90%, a u srednjim školama 86% poručilo “NE”

U hrvatskim osnovnim i srednjim školama danas se provodi interni referendum o najnovijim prijedlozima Vlade za okončanje štrajka, a ako je suditi po raspoloženju u Karlovcu i Karlovačkoj županiji svi će prijedlozi biti odbijeni, a štrajk će se nastaviti.

Kako ističe povjerenica SHU-a u Karlovačkoj županiji Biserka Šintić u osnovnim školama Karlovačke županije oko 90% djelatnika glasalo je za opciju “NE” Vladinim prijedlozima te za nastavak štrajka. Konačna brojka bit će uskoro poznata, jer još pristižu neki manji podaci, ali obuhvaćena je velika većina škola. Od njih 29 u 15 je za odbijanje prijedloga i nastavak štrajka bilo 100% glasova, a u još dvije škole zabilježen je samo jedan glas protiv.

Slična, tek nešto manje izrazita, je situacija u srednjim školama. Dražen Basar, povjernik NSZSS u Karlovačkoj županiji, izvijestio nas je kako je u ovim ustanovama 86% glasalo za odbijanje prijedloga Vlade, dok je 83% za nastavak štrajka, pri čemu je u jednoj školi potpora stopostotna. Vrlo slično je i u Ekonomsko-turističkoj školi u kojoj djeluje sindikat Preporod, čija povjerenica Draženka Polović kaže kako je 88% djelatnika glasalo za odbijanje prijedloga i nastavak štrajka. (kaportal.hr)