Aktualno Županija

Sve škole u Karlovačkoj županiji i dalje u štrajku – učitelji i nastavnici niti posustaju, niti odustaju

Sve osnovne i srednje škole u Karlovčkoj županiji i dalje su u štrajku, a učitelji i nastavnici niti posustaju, niti odustaju od svojih zahtjeva. Na referendumu su se još jučer izjasnili da posljednju Vladinu ponudu ne prihvaćaju, a štrajk nastavljaju.

– Brojali smo dane, sad su već mjeseci i nadamo da će se uskoro stati jer mislim da je svima dosta, ali isto tako mislim da ne misle svi kojima je dosta odustati, barem s ove strane štrajka, ne znam što misle s one strane. Štrajkaju sve škole i štrajk nije stao niti u jednoj, kazao nam je županijski povjerenik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Dražen Basar, koji djeluje u 12 srednjih škola u županiji.

I članovi Preporoda u Ekonomsko-turističkoj školi Karlovac, potvrdila nam je županijska povjerenica Draženka Polović, ali i oni koji nisu članovi sindikata, danas su nastavili štrajk.
Baš kao njihove kolege u srednjim školama, i dalje štrajkaju i zaposleni u osnovnim školama u Karlovačkoj županiji.

– Štrajkaju sve škole, kao i do sada, potvrdila nam je županijska povjerenica Sindikata hrvatskih učitelja Biserka Šintić.
Baš kao i u Karlovačkoj županiji, prosvjetni radnici u ostatku Hrvatske na referendumu su odbili Vladinu ponudu pa su sindikalne središnjice danas poručile da štrajk nastavljaju. (kaportal.hr)