Aktualno Županija

Suradnja policije i Udruge RODA

U sklopu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa i Plana preventivnog i represivnog postupanja policije u cestovnom prometu 27. studenog na području PP Ogulin provedena je akcija Autosjedalica uvijek i bez iznimke.

Ovakva akcija ujedno je i jedna vrsta edukacije koja je ključni čimbenik u jačanju kapaciteta znanja i vještina potrebnih u donošenju promjena u ponašanju sudionika u prometu, posebice roditelja i odgovornosti korištenja dječjih autosjedalica, identifikacije grešaka u korištenju te informiranje i savjetovanje roditelja i drugih vozača po pitanju sigurnosti djece kao putnika i korištenja autosjedalica.

Važno je podsjetiti da je na vozaču odgovornost da je dijete u vozilu primjereno vezano, a za prijevoz djeteta važno je i da je autosjedalica primjerena djetetu te da je pravilno pričvršćena. Ujedno odgovornost svakog roditelja je učiniti sve kako bi zaštitio svoje dijete dok nepravilno prevoženje djece u vozilu ugrožava njihovu sigurnost. Stoga dragi roditelji koristite autosjedalicu uvijek i bez iznimke. (PUKa)