Aktualno OG sada Ogulin

Momir Jakšić: nužno je trajno rješavanje statusa ispostave HZMO-a u Ogulinu!

Još u ožujku 2018. gradski vijećnik Momir Jakšić zamolio je gradonačelnika Dalibora Domitrovića da se založi za trajno rješavanje statusa ispostave Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje u Ogulinu. On je to i učinio, te zajedno sa načelnicima općina Josipol, Plaški, Saborsko i Tounj, pokrenuo inicijativu da se u Ispostavi Ogulin rad organizira tako da se, nakon odlaska zaposlenice u mirovinu, osigura trajno zaposlenje novog radnika s punim radnim vremenom. To je, po svima, bilo neophodno, jer Ispostava Ogulin obavlja poslove za oko 22 tisuće stanovnika Ogulina i okolnih općina.

Činilo se da će sve biti u redu kad je raspisan natječaj i kad je primljena jedna zaposlenica, koja je morala proći proces edukacije. Od tada je prošlo dosta vremena, a Ispostava HZMO-a u Ogulinu i dalje ureduje samo srijedom i petkom!

“Poznato je svima i da prometna povezanost, naročito iz Saborskog, Drežnice, jasenka i drugih mjesta, nije na razini i da nije isto kad se mora putovati u Karlovac ili Ogulin, gledajući i sa financijske i sa zdravstvene strane, naročito kad se zna da ove usluge najviše trebaju građani starije dobi”- upozorio je vijećnik Jakšić i na sjednici Gradskog vijeća u petak, te napomenuo da građani svakodnevno negoduju, jer u spomenutoj ispostavi dobivaju informacije o pravima iz mirovinskog osiguranja, prava na doplatak na djecu, prava hrvatskih branitelja, izdaju se potvrde o radnom stažu, o visini mirovine, obavljaju se poslovi za obrtnike i vlasnike OPG-ova…

Kao dugogodišnji zaposlenik te službe, vijećnik Jakšić  i predsjednik odbora za umirovljenike, koji neće moći dovijeka , umjesto nadležne službe, amortizirati potrebe građana za informacijama o pravima iz mirovinskog osiguranja, zamolio je još jednom gradonačelnika da uime svih građana Ogulina i susjednih općina, odlučno zatraži trajno rješavanje statusa Ispostave u Ogulinu. Ne samo kod središnje službe HZMO-a, nego i kod područnog ureda u Karlovcu.

“Smatram da građani Ogulina ne zaslužuju toliku količinu ignoriranja kod rješavanja ovog problema”-zaključuje Momir Jakšić.