Aktualno Županija

Parkirališni kaos iza VTŠ-a? Stanari se žale da nemaju gdje parkirati zbog studenata, traže obilježavanje parkirališta i da ih obiđe “pauk”

Privremenim preseljenjem Veleučilišta zbog radova u staru zgradu u Novom centru baš i nije po volji nekim stanarima okolnih zgrada. Oni se pak žale na kaos zbog parkinga koji nastaje kad studenti, barem oni koji imaju svoje automobile, njima dođu na predavanja.

Od više čitatelja dobili smo pritužbe na gust promet u ovoj ulici, ali i na regulaciju prometa i parkiranja.

– Na parkiralištu iza VTŠ-a i u Ulici Marina Držića prema pekari Lekaj nema označenih parkirališta a sad kad dolaze studenti jednostavno nastaje kaos i mi stanari nemamo gdje parkirati, kaže nam jedan stanar.
Drugi pak tvrdi da manje studenti, oni manje vješti kod parkiranja, znaju zauzeti i po dva, tri parkirna mjeta, a kako nema označenih parkirališta i znaka za zabranu parkiranja, ne mogu niti zvati pauka.

– Prvo treba označiti parkirališna mjesta i zvati pauka u slučaju nepropisnog parkiranja. Ovako pauk ne dolazi, nema ni znaka da je zabranjeno, dodaje nam čitatelj te kaže da je navala i na parkiralište ispred crkve. Stanari su nam se obratili s molbom da putem KAportala do komunalaca dođe glas o ovom problemu i da se nešto učini po tom pitanju. (kaportal.hr)