Aktualno Županija

Pijani Karlovčanin vlastitoj supruzi “ukrao” automobil i razbio ga – danas je bivši, ali mora platiti odštetu jer ga je tužila

Oko 25.000 kuna odštete i nešto manje od 10.000 kuna sudskih troškova mora platiti Karlovčanin svojoj bivšoj supruzi jer joj je razbio automobil. Udes se dogodio još u lipnju prošle godine, kada joj je uzeo ključeve Škode i pijan se slupao. U međuvremenu nije popravio automobil, ali je zato postao bivši, što se tiče njihove bračne zajednice.

U nepravomoćnoj presudi Općinskog suda u Karlovcu navodi se da se, nakon što je razbio automobil, vratio s njim kući te je pijan stao vikati i lupati po vratima kuće. Onda ga je prevezao kod majstora u susjedstvo koji mu je rekao da će ga popraviti za oko 12.000 kuna. No, on nije imao novca, pa je vlasničin otac odšlepao auto, a ona je naručila je procjenu vozila i potom pokrenula tužbu protiv supruga.

Za sud nije sporno da je supružnik pijan razbio auto, kao i da je ona vlasnica vozila. Tuženik to ne spori, no sporna je visina tražene odštete. On se drži izračuna koji mu je spomenuo majstor od 12.000 kuna, a tužiteljica traži dvostruko viši iznos, po službenoj procjeni. Sud je stoga angažirao vještaka čiji je zadatak bio iznijeti mišljenje o šteti. Njegov iznos bio je najveći – 30.338 kuna, te je nepravomoćno presuđeno u korist tužiteljice. (kaportal.hr)