Pri kraju su radovi na dogradnji Vodospreme u Vrhovcu – investicija vrijedna 1,2 milijuna kuna razveselila mnoge mještane

Vodosprema u Vrhovcu dobiva nove kapacitete, trenutno se završavaju radovi na dogradnji postojeće građevine te će time njezin kapacitet biti povećan za 40 kubika, potvrdio je za KAportal direktor Kumunalnog Ozalj Zlatko Gojemerac.

Riječ je o vodospremi starijeg datuma te je u počecima služila mještanima Vrhovca koji su se opskrbljivali vlastitim izvorištem. Njezina primarna zadaća je da posreduje između izvora i opskrbnog područja te na taj način osigurava operativne rezerve vode radi izravnavanja oscilacija u potrošnji vode za kućanske i industrijske potrebe, kao i u slučaju prekida dotoka vode u vodospremu, primjerice u sušnim periodima godine.

Upravo kako bi se osigurala sigurnija vodoopskrba, povećavanje kapaciteta postojeće vodospreme, kao u ovom slučaju u Vrhovcu, je nužno. Na području djelovanja ozaljskog komunalnog poduzeća odnosno javnog vodnog isporučitelja, a to su područja Grada Ozlja, općina Ribnik, Kamanje i Žakanje, postoji ukupno deset vodosprema. Pa tako osim u Vrhovcu, vodospreme obavljaju svoju funkciju i u Brezniku, Jugovcu, Žakanju, Brlogradu, Pristavi, Boševcima, Ozlju, Krašiću i Jaškovu.

Vrijednost investicije u Vrhovcu iznosi 1,2 milijuna kuna, a radove financiraju Hrvatske vode u iznosu od 80% i Grad Ozalj iznosom od 20%. (kaportal.hr)

Facebook Comments