Aktualno Sport

Rukometni rezultati od vikenda

2.HRL zapad, 9.kolo
OGULIN – ZAMET II 23:28 (12:15)
Rukometaši Ogulina igrali su u subotu u Ogulinu utakmicu 9.kola 2.HRL zapad protiv druge momčadi riječkog Zameta. Bila je to utakmica u kojoj se očekivala pobjeda Ogulina, no previše tehničkih grešaka domaćih rukometaša odlučilo je pobjedika: Zamet II je na kraju pobijedio sa 28:23.
Naši rukometaši nastupili su bez Gašija i Matijašića. Obrambeno nisu bili na pravoj razini, a uz to su još napravili veliki broj grešaka, koje je mlada gostujuća ekipa efikasno kažnjavala kontranapadima i na koncu zasluženo slavila. Domaćima nije pomoglo ni vrlo dobro izdanje vratara Vučića, koji je praktički bio jedina njihova svjetla točka.
Od početnog 1:0 vodstva Riječani su svih 60 minuta proveli u plusu. U 12. minuti su se odvojili na +3 (8:5), a domaći se u 22. uspjeli primaknuti na 11:10. S nova dva pogotka gosti su digli prednost na 13:10 i s +3 otišli na odmor (15:12). U 36. minuti Ogulinci se ponovo primiču na samo pogodak zaostatka (16:15), ali potom primaju četiri gola u nizu i Riječani opet odmiču (20:15). I tu su gosti prelomili susret jer domaći su se do kraja dvoboja samo još dvaput uspjeli primaknuti na -4, no za više od toga nisu bili sposobni.
Filip Gašparović s 5 pogodaka bio je najbolji strijelac ogulinske momčadi, Stipetić, Puškarić i Andrija Poljak su dali po 4, Turković 3, Drašković 2, a Marko Poljak 1 gol.
Nakon 9.kola rukometaši Ogulina nalaze se u sredini tablice sa 2 pobjede i 4 poraza, a sljedeće subote odigrat će posljednju utakmicu ove jeseni, aostalu iz 8.kola, u Rovinju.

1.HRL Dječaci B (2008), 4.kolo
OGULIN – UMAG 13:19
OGULIN – POREČ 14:17
U nedjelju je u Ogulinu igrano 4.kolo 1.Hrvatske lige Dječaka B. Protivnici našom rukometašima 2008.godišta i mlađih bile su jake ekipe Poreč i Umag. U prvoj utakmici protiv Umaga naši dječaci iznenadili su neugodnu momčad Umaga vodivši veći dio utakmice. Nažalost isključenje razigravača Vite Srdareva osjetilo se u drugom djelu utakmice te su je naši dječaci izgubili 19:13.
U druGoj utakmici protiv Poreča nastavili Su hrabro te su cjelu utakmicu protivniku puhali u leđa. Male nijanse su odvele Poreč do pobjede s rezultatom 17:14, a naši rukometaši su uz vjernu obiteljsku potporu pokazali veliki napredak iako su godinu i dvije mlađi od protivnika.
Golove su postigli: Vito Srdarev 9, Dino Jelić 6, Sven Stošić 4, Karlo Salopek 2, Karlo Draženović 1, Dominik Đurđević 1 i Ivano Jelić 1. Igrali su još: Jakov Matasić, Borna Poljak i Patrik Francetić. Izvrsno je branio Ante Bašić uz pomoć Roka Sabljaka.

1.HRMK zapad, 4.krug
OGULIN – KARLOVAC 11:21
OGULIN – DUBOVAC 29:16
Mlađi kadeti Rukometnog kluba Ogulin igrali su u subotu 30.studenog 2019.godine utakmice 4.kruga 1.Hrvatske rukometne lige mlađih kadeta-zapad. Protivnik im je bila drugoplasirana ekipa Karlovca u kojoj su naši rukometaši u prvom poluvremenu dominirali i vodili po nekoliko pogodaka prednosti.(9:7) Ušli su u utakmicu zrelo i odlučno te su uigranim napadom završavali akcije pogotkom u protivničkoj mreži. Nažalost, kratka klupa i gubitak snage rezultirao je preokretom gostiju u drugom djelu utakmice. Nakon sirene za kraj utakmice semafor je pokazivao rezultat 21:11 za Karlovac.
U drugoj utakmici protiv Dubovca naši mlađi kadeti pokazali su opuštenost koja je rezultirala sjajnim akcijama na koje protivnik nije imao rješenja. Mladi rukometaši Ogulina pobjedili su uvjerljivo 29:16.
U ove dvije utakmice golove su postigli: Filip Cipek 12, Denis Stipetić 11, Mihael Vučić 10, Mateo Blašković 3, Erik Bertović 2 i Karlo Blašković 1. Igralu su još:Noa Filipović, Filip Matešković, Marko Cindrić i Šimun Sabljak. Izvrsno je branio Vito Perković uz Miloša Ivoševića. (D.P.)