Aktualno OG sada Ogulin

U Udruzi Radost obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Večeras su članovi ogulinske Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom “Radost”, obilježili Međunarodni dan osoba s invaliditetom. Osnovni cilj obilježavanja je poboljšanje kvalitete života osoba s invaliditetom, ublažavanje posljedica socijalne isključenosti, kao i senzibiliziranje javnosti na prisutnost osoba s invaliditetom u zajednici i probleme s kojima se svakodnevno susreću.

Okupljene članove i uzvanike uvodno je pozdravila predsjednica Udruge Dragica Luketić, istaknuvši važnost obilježavanja ovog Međunarodnog dana.

Podršku članovima, svojom nazočnošću, pružila je zamjenica gradonačelnika Ivana Salopek Šumonja. Pohvalivši predan rad udruge i njenih članova, istaknula je da su osobe s invaliditetom vrijedan dio zajednice, te da će ih na njihovom putu uvijek pratiti i Grad Ogulin, u okviru svojih mogućnosti.

Priliku smo iskoristili kako bi razgledali Božićne ukrase koje su izradili polaznici Kreativne radionice Udruge. Ostala je tek nekolicina radova, možete ih pogledati i vi radnim danom, od 10 do 12 sati, u prostorijama udruge. Sav dobrotvorni prihod  bit će namijenjen za nabavku novih materijala nužnih za nastavak rada Kreativne radionice.

Obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom u Udruzi “Radost” okončano je druženjem okupljenih u neformalnom ozračju.