Aktualno Županija

Veliki problem s vodoopskrbom na Jamadolu – pucaju cijevi zbog “hidrauličkih udara”, radnici na terenu otklanjaju kvarove

Karlovačko naselje Jamadol, odnosno njegovi stanovnici proteklih dana imaju velike poteškoće u isporuci pitke vode, a kako nam javljaju iz Vodovoda i kanalizacije, uslijedio je niz kvarova na sustavu vodoopskrbe.

– Razlog ovakvih kvarova je dotrajalost sustava. Pretežno je građen 60-tih godina prošlog stoljeća, a jedan dio mreže obnovljen je 2004. godine, no i pored toga, radovi na vodoopskrbnoj mreži šireg područja izazivaju hidrauličke udare, kažu nam u Vodovodu.

Kako su objasnili iz gradske tvrtke, posljedica tih udara su pucanja na sekundarnim dijelovima mreže. S navedenom problematikom upoznali su predsjednika Vijeća Gradske četvrti Luščić – Jamadol te će uskoro održati sastanak sa svim zainteresiranim stanarima.

Naime, posljednje u nizu puknuća dogodilo se danas u dva navrata. U Vodovodu kažu da je sanacija u tijeku, a normalizaciju vodoopskrbe očekujemo u popodnevnim satima.

– U svim ovakvim slučajevima trudimo se reagirati u najkraćem mogućem roku kako bi prekid isporuke vode trajao što kraće. Zahvaljujemo korisnicima na dosadašnjem strpljenju i razumijevanju. Starost mreže i količina puknuća/kvarova bili su temelj za projektiranje novog sustava vodoopskrbe za cijelo naselje. Obnova vodoopskrbne mreže te izgradnja sustava javne odvodnje realizirat će se kroz EU projekt Aglomeracija Karlovac – Duga Resa, objasnili su još u Vodovodu.(KAportal)

KAportal.hr