Županijski novci za projekte ogulinskog Zavičajnog muzeja i Pučkog otvorenog učilišta

U Zavičajni muzej Ogulin stigla je lijepa vijest iz Karlovačke županije. Naime, temeljem prijave na Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Karlovačke županije u 2020. godini, za oba projekta, koja je prijavio Zavičajni muzej, odobreno je sufinanciranje.
Radi se o projektu “Programska djelatnost Zavičajnog muzeja Ogulin u 2020. godini” kojeg će Karlovačka županija sufinancirati iznosom od 7.500,00 kn, dok je za projekt “Opremanje prostora za pohranu muzejske dokumentacije i muzejskog knjižnog fonda” iz županijskog proračuna osigurano 15.500,00 kn. Ukupno je to iznos od 23.000,00 kn što će uvelike pomoći unapređenju muzejske djelatnosti Zavičajnog muzeja Ogulin.

No, to nije sve. Dobre vijesti iz Karlovačke županije stigle su i u ogulinsko Pučko otvoreno učilište. Temeljem prijave na isti javni poziv Karlovačke županije odobreno je sufinanciranje za program Lutkarski studio Pučkog otvorenog učilišta Ogulin, u iznosu od 10.000,00 kn. Program Kino oprema POU Ogulin također je odobren i za njega će županija izdvojiti 15.000,00 kn.

Ciljevi programa Lutkarski studio POU Ogulin su formiranje lutkarskog studija koji će predstavljati novi kulturni i umjetnički studio u gradu Ogulinu i osmišljavanje te izvođenje lutkarskih predstava.
Cilj programa Kino oprema Pučkog učilišta jest doprinos opremanju koje će uvelike utjecati na revitalizaciju i proširenje kulturne djelatnosti Učilišta i to nakon punih 12 godina neprovođenja programa filmske umjetnosti.

Facebook Comments