“Uljez” nije dobar čak ni onima za čija se prava zauzeo – braniteljske udruge: Nije istina da Karlovačka županija ne mari za branitelje

Karlovački “uljez” Mile Sokolić koji je jučer javnim istupom pokušao ukazati na moguće nepravilnosti prilikom objave i namještanja javnih natječaja u Karlovačkoj županiji ne samo da “nije dobar” institucijama, nego i onima za čija se prava zauzeo.

Podsjetimo, KAportal je jučer izvijestio sa Sokolićeve tiskovne konferencije (pogledajte članak), gdje je ustvrdio da Karlovačka županija prilikom objavljivanja natječaja za radna mjesta krši Zakon o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji, te da se to dogodilo kod natječaja za mjesto pročelnika Odjela za gospodarstvo na koji se on javio. U međuvremenu je taj dio natječaja poništen, te je u ponovljenom navedeno ono što i treba – upute za kandidate s braniteljskim statusom, te koju dokumentaciju moraju donijeti prilikom svoje prijave.

Nakon članka na KAportalu, u obranu Karlovačke županije digle su se tri braniteljske udruge. Traže od Sokolića da se ne razbacuje statusom branitelja u svrhu vlastite promocije jer ne žele da se braniteljsku populaciju povezuje u negativnom kontekstu. Zajedničko priopćenje Udruge SJP Grom Karlovačke županije, URVIPGP Tigrovi i URV 2. gbr Gromovi, podružnice Karlovac prenosimo u cijelosti…(kaportal.hr)

Facebook Comments