Aktualno OG sada Ogulin

Održan koncert “Mladi u operi”

Da umjetnost i kultura doista nemaju granica, uvjerili smo se sinoć u Pučkom otvorenom učilištu Ogulin. Tamo je održan koncert pod nazivom “Mladi u operi” kojeg je organiziralo Vijeće srpske nacionalne manjine grada Ogulina, u suradnji sa Generalnim konzulatom Republike Srbije u Rijeci.

Nazočne je pozdravio predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine grada Ogulina Ranko Višnić, a potom je riječ uzeo generalni konzul Republike Srbije Goran Petrović. Nazočni su bili i konzul Republike Srbije Vladimir Marjanović, zamjenici gradonačelnika Ogulina Daniel Vukelja i Neven Ivošević, te zamjenica načelnika općine Plaški Mara Šupica.

Koncert je dio Bajkovitog adventa u Ogulinu, a upriličen je povodom 150 godina postojanja Narodnog pozorišta u Beogradu.

Uoči koncerta, prikazan je i kratki dokumentarni film “Narodno pozorište u 10 činova – Epizoda Prolog”.

Publici su se predstavili studenti Fakulteta muzičke umjetnosti u Beogradu, bariton Boris Papak uz klavirsku pratnju Miloša Jerotića. Umjetnici su tijekom večeri izveli kompozicije hrvatskih, srpskih, ruskih, talijanskih i austrijskih kompozitora: Nikole Hercigonje, Dimitrija Golemovića, Leonida Dimitrijeviča Malaškina, Vladimira Solovjeva, Konstantina Babića, Vincenza Bellinija i Wolfganga Amadeusa Mozarta.