Aktualno Županija

Grad još čeka prijedlog Hrvatskih cesta za odvijanje “državnog” prometa

Imaju desetak dana, do tada može karlovačkim ulicama

Kojim će se cestama, umjesto gradskih, po kojima ide sada, promet s državnih pravaca odvijati od 20. prosinca, u Karlovcu se još ne zna.

Tada, naime, ističe rok koji je Grad dao Hrvatskim cestama za novo rješenje odvijanja prometa s državnih cesta prema Sloveniji i BiH, koje će biti važeće dok traju radovi na rekonstrukciji dijela D-6. Ovo sadašnje za Grad, a posebno stanovnike pojedinih dijelova Karlovca, od Borlina nadalje kojima se odvija, nije dobro ni za sigurnost sudionika u prometu, ponajprije pješaka, a niti za “zdravlje” gradskih prometnica po kojima se ovako intenzivan promet inače ne odvija.

Obilazak je Žumberačkom, Donjom Jelsom, Brodarcima, Novakima, Hrnetićem, Drežnikom, Splitskom preko Mosta grada Alessandrije do kružnog toka na Dubovcu i obrnuto, a na snazi je od listopada.

– Tvrtka Euro-asfalt d.o.o. je 10. listopada 2019. godine dostavila Gradu Karlovcu zahtjev za privremenu regulaciju prometa za vrijeme izvođenja radova i zatvaranja državne ceste D6 od pivovare do raskrižja sa Žumberačkom ulicom. Zahtjevu je priložen prijedlog privremene regulacije prometa za vrijeme zatvaranja navedene dionice D6, izrađen od strane ovlaštene tvrtke. Grad Karlovac je usvojio prijedlog privremene regulacije prometa te sukladno tome izdao rješenje privremene regulacije prometa. Rješenje privremene regulacije prometa je trenutno aktivno, zaključno do 20. prosinca 2019. Grad Karlovac je svoj stav jasno precizirao i Hrvatskim cestama. Do ovog trenutka Grad Karlovac nije zaprimio nove zahtjeve za privremenu regulaciju prometa sljedeće faze radova, odgovorili su nam iz Grada.

Zahtjevi bi trebali stići vrlo brzo jer je sadašnje rješenje važeće još desetak dana, a to znači i da bi prije tog roka trebalo biti poznato koja će to biti alternativa dionici D-6 u rekonstrukciji. Za nadati se: Karlovčanima povoljnija od sadašnje jer, podsjetimo, od lipnja traju radovi na 400 metara dionice. Ukupnih 3,6 kilometara predviđeno je završiti u dvije godine. (kaportal.hr)