Aktualno Županija

Osnovna škola u Lasinji i Prva osnovna škola Ogulin dobile kombije vrijedne gotovo 400.000 kuna

Iduće godine na redu škole u Ozlju i Dugoj Resi.

– Učenici moraju doći na mnoge aktivnosti, natjecanja, radionice… dislocirane od njihovog mjesta boravka, a ovo je jedan od preduvjeta kako iz udaljenijih područja doći u neko središte događanja, kazala je dožupanica Vesna Hajsan Dolinar na današnjoj primopredaji kombija OŠ Antun Klasinc iz Lasinje i Prvoj osnovnoj školi Ogulin.

Lasinjska škola dobila je Opelov kombi, vrijedan 182.900 kuna, a ogulinska Renaultov, vrijednosti 189.900 kn, za koje je novac izdvojila Karlovačka županija, nastavivši tako niz kupnje vozila nakon onih za OŠ Žakanje, Ivanu Brlić Mažuranić Ogulin i Vladimir Nazor Duga Resa, dok će na red doći OŠ Slava Raškaj Ozalj i Ivan Goran Kovačić Duga Resa.
– Nakon toga, sve osnovne škole će imati nova vozila kako bi, primjerice, učenici u područnim školama mogli dobivati topli obrok iz matične škole, ali i, budući je prijevoz učenika udaljenijih 3, odnosno, 5 kilometara zakonska obveza, u nekie zaseoke gdje autobus ne može, kombi može i svima će biti dostupan dolazak do škola, rekla je Hajsan Dolinar.
Ravnatelj Prve osnovne škole Ogulin Zvonko Ranogajec ispričao je da im je novi kombi doista bio potreban jer je stari, iz 2004., bio maksimalno korišten.

– Nama kombi svaki dan vozi dvije skupine djece iz matične škole u njihova mjesta stanovanja, a imamo i dvije školske kuhinje i koristimo ga za opskrbu matične i područne škole, djece i redovito odlaze na natjecanja, KA RADDAR… tako da nam je novi kombi zbilja bio neophodan, izjavio je Ranogajec i dodao da jamči kako će škola, u kojoj je 550 učenika, paziti na kombi i koristiti samo u svrhovite namjene.
U OŠ Antun Klasinc Lasinja, po riječima ravnatelja Maria Crnolateca, osim za vožnju učenika, kombi će koristiti i za prijevoz predškolaca jer u školi uskoro počinje i program predškole. (kaportal.hr)