Aktualno Županija

Iz Karlovačke županije pojasnili da ove godine neće zaposliti još 11 ljudi, ali će 53 iduće, a evo i zašto

Iako je KAportal u svom tekstu jasno napisao da posljednje izmjene i dopune ovogodišnjeg Plana prijma u službu u upravna tijela Karlovačke županije ne znače da će on biti i ispunjen, u Karlovačkoj županiji su se prepali da će naši čitatelji zaključiti kako će do kraja godine zaposliti još 11 ljudi. Stoga su poslali pojašnjenje iz kojeg proizlazi da neće ove godine zaposliti 11, nego iduće 53. Toliko će preuzeti od Ureda državne uprave, koji s 1. siječnjem prestaje postojati.

Iz Uredu župana pišu:

“Iz sadržaja teksta bi se moglo zaključiti da Karlovačka županija namjerava zaposliti novih 11 službenika ili namještenika, što nije točno. Naša je zakonska obveza utvrditi razliku između broja sistematiziranih i broja popunjenih radnih mjesta te isto navesti u Planu prijma.

Zbog obaveze spajanja s Uredom državne uprave u Karlovačkoj županiji, od 1. siječnja 2020. godine, Karlovačka županija će preuzeti 53 nova zaposlenika od Ureda državne uprave, čime će imati dovoljno osoblja za obavljanje povjerenih zadaća.

Iz navedenih razloga Karlovačka županija u narednom razdoblju nema potrebu niti namjeru za dodatnim zapošljavanjima.”

Sada su u Županiji, po tom istom, izmijenjenom Planu prijma, zaposlena 74 službenika i namještenika na neodređeno vrijeme. U toj brojci nisu zaposleni na određeno vrijeme i dužnosnici. Po podacima iz rujna, ukupno ih je u Karlovačkoj županiji bilo 95. (KAportal.hr)