Aktualno Županija

SDP-ovci pozvali sve da izađu na izbore u nedjelju: U HDZ-u blaga panika da jedan od njihovih kandidata ne uđe u drugi krug

Održana pressica SDP-a u Karlovcu.

– Do sad su se isprofilirala tri realna kandidata koji mogu postati predsjednici RH: to su dva kandidata HDZ-a i Zoran Milanović. Stoga je vrlo važno da se građani ne uvuku u tu bitku za budućnost HDZ-a jer ovo nije bitka za budućnost HDZ-a, već za budućnost Hrvatske. Zoran Milanović predstavlja onaj dio Hrvatske nekorumpirani, koji traži vlast bez nepotizma i korupcije. Zato je važno u ovom prvom krugu izaći na izbore i pokazati da ova zemlja ima koga birati i da bira između desnog i desnijeg HDZ-a i one normalne, pristojne Hrvatske. Ako itko vidi što su desetljeća HDZ-ove vlasti učinila, onda su to građani ove županije: ne postoji institucija, ništa što nije pod čizmom HDZ-a i situacija u našoj županiji pokazuje koliko su ovi izbori važni. Blaga panika u redovima HDZ-a zbog realne mogućnosti da jedan od njihovih kandidata ne uđe u 2. krug donijela je i nešto pozitivno u našu županiju: most u Gornjem Pokupju ipak je otvoren prije prvog kruga izbora, ne u onom prije drugog pa su građani zapadnog dijela županije dobili nekoliko tjedana normalnije vožnje, izjavio je na današnjoj pressici saborski zastupnik SDP-a Damir Mateljan i pozvao sve stanovnike Karlovačke županije da izađu na izbore u nedjelju, mudro prosude pa onda, uvjeren je, zaokruže ime Zorana Milanovića.

Milanović će u Karlovac, po riječima predsjednika županijskog SDP-a Ivana Vukovića, doći prije drugog kruga predsjedničkih izbora; u ovom prvom obilazio je sredine gdje SDP i ostale stranke koje su ga podržale imaju značajniju podršku. A u tom 2. krugu Vuković očekuje Milanovićevu pobjedu.

– Jer očekujemo da je hrvatska javnost zasićena estradizacijom koju provode i aktualna predsjednica naslikavanjem po pitaj Boga kojim više objektima i budući kandidat desnice na parlamentarnim izborima, koji je esradni umjetnik. Očekujemo da će normalna Hrvatska prepoznati da ima normalnog kandidata. Prepoznat će ga po njegovom načinu govora, izričaju, karakteru. Može mu se karakter tumačiti na više načina, ali on ima ime i prezime i zna se što se od njega očekuje: da bude državnik sa svojim greškama, manama i namjerama koje su uglavnom poštene i prihvatljive. Ne možemo dozvoliti da nam se država pretvori u paradu. Npr. predsjednica je obišla sve županije, njen ured je u 5 godina bio u cijeloj Hrvatskoj, rezultat: zero. Premijer isto – sjednica Vlade u Karlovcu, Zadru, Koprivnici… obećanja, obećanja, rezultat: zero. Mi tu politiku ne možemo više prihvaćati, a uvjereni smo da će većina ljudi zdravomislećih, kojima je toga dosta, stati na našu stranu i podržati nas, izjavio je Vuković.

Odgovarajući na pitanje zašto na pressicu, iako je najavljen, nije došao gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović, ispričao ga je prisustvovanjem sjednici tamošnjeg Gradskog vijeća, a upitan ima li pomaka u istrazi o prijetnjama koje su Domitroviću upućene, samo je kratko izjavio:

– Ne bih to htio komentirati. Očito je župan dao zapovijed policiji u Karlovcu da to riješi pa možda bi bilo dobro pitati župana kako se njegove zapovijedi izvršavaju.

Dopredsjednica GO SDP-a Karlovac Dragica Malović pozvala je sve Karlovčane da izađu u nedjelju na izbore “jer ovo je bitka za europsku, normalnu, naprednu Hrvatsku i bitka protiv nazadne, populističke Hrvatske”. (kaportal.hr)