Aktualno OG sada Ogulin

Budite oprezni u prometu – iz policije upozoravaju na nadzor prometa za vrijeme blagdana

Naglasak na poštivanje propisa vezanih za vožnju pod utjecajem alkohola.

Kako bi nam blagdani protekli bez poteškoća i problema, policija će posebnu pozornost posvetiti stanju sigurnosti cestovnog prometa te poduzimati niz preventivno-represivnih aktivnosti.

Tijekom tih dana u značajnoj mjeri povećava se intenzitet prometa na našim prometnicama, a uslijed povećanog prometa na cestama povećava se i broj prometnih nesreća i broj osoba stradalih u njima. Obzirom da se većina prometnih nesreća događa jer sudionici u prometu grubo krše osnovne prometne propise, policija će posebnu pozornost posvetiti stanju sigurnosti cestovnog prometa te poduzimati niz preventivno-represivnih aktivnosti.

Tako će do 1. siječnja, na području nadležnosti Policijske uprave karlovačke, biti proveden pojačani nadzor sudionika u prometu s posebnim naglaskom na nadzor vozača u smislu poštivanja propisa vezanih za vožnju pod utjecajem alkohola, ali i svih drugih prometnih propisa čije kršenje uzrokuje najteža stradavanja. Između ostalog, posebna akcija će biti provedena u noći s 28. na 29. prosinca.

Iz tih razloga, djelatnici PU karlovačke pozivaju i upozoravaju sve sudionike u prometu da budu odgovorni i savjesni u prometu, te da se pridržavaju prometnih propisa.