Aktualno OG sada Ogulin

Gradonačelnik zahvalio timu koji je izradio božićne jaslice

Jaslice su postale iznimna atrakcija zanimljiva i državnim medijima.

Kako bi im se zahvalio na iznimnom uloženom trudu i radu, gradonačelnik Dalibor Domitrović je u svojem uredu upriličio prijem za tim koji je izradio jaslice. Upućujući riječi zahvale, naglasio je kako su jaslice pravo remek-djelo, umjetnički rad, koje, osim što su oduševile građane grada Ogulina, oduševile su i brojne posjetitelje Ogulina. Jaslice su postale iznimna atrakcija zanimljiva i državnim medijima, što je na državnoj razini donijelo medijsku pozornost gradu Ogulinu.
Zahvalio se vrijednoj ekipi i na širenju pozitivnog duha i blagdanskog ozračja te im zaželio čestit Božić i sretnu Novu godinu. Posebnu zahvalu uputio je ravnateljici Pučkog otvorenog učilišta Blanki Poljak Franjković i voditeljici radionice Mariji Trdić Ćuk, a one su gradonačelniku i njegovim zamjenicima opisale tijek projekta od začetka ideje pa do realizacije.
Cilj je bio da ovaj Advent bude u znaku prirodnih materijala, pa su tako svi ukrasi izrađeni od prirodnih materijala: slame, drveta i kamena. Sudionicima radionica izrade skulptura od slame su trebala više od dva mjeseca svakodnevnog rada kako bi izradile jaslice. Svaka slamka je morala najmanje tri puta proći kroz ruke da bi danas mogli uživati u ovom umjetničkom djelu.
Za naredno razdoblje ova ekipa već osmišljava nove ideje i nova iznenađenja za građane Ogulina, a tijekom posjeta gradonačelnik je od njih dobio ručno izrađene poklone od prirodnih materijala.