Aktualno OG sada Ogulin

Prilog o Ogulinu i Lovačkom društvu Klek u emisiji “Otkrivamo Hrvatsku”

Danas gledajte na HRT-u.

Tijekom proljeća snimljen je dokumentarni serijal “Otkrivamo Hrvatsku” u Ogulinu. Ekipa HRT-a dio emisije je posvetila i Lovačkom društvu Klek Ogulin, te su kadrovi snimani u lovištu Klek i lovačkom domu Humac.

Emisiju o Ogulinu možete pogledati danas 2.1.2020. u 14 sati na HRT1 i reprizu 5.1.2020. u 18:25 na HRT4.

“Zahvaljujemo se urednici Tatjani Rau i njenoj ekipi što su prepoznali naše društvo kao perjanicu lovstva ovog dijela Hrvatske” – kažu iz LD Klek.

U najavi emisija na HRT-u piše:
Uz povijest i sadašnjost Ogulina vezane su mnoge poznate bajke i legende. Smjestio se ispod Kleka – usnulog diva koji spava, na tromeđi Like, Korduna i Gorskog kotara. Krase ga bogata povijesna i kulturna baština, guste šume, jezera, plodna polja, uzgoj autohtonih poljoprivrednih kultura, odlična gastronomska ponuda i, naravno, ljudi – koji danomice rade da očuvaju to što imaju, da to isto prezentiraju najbolje što mogu, da ih pamte kao dobre domaćine i da im se oni koji posjećuju njihov kraj ponovo vrate. Priča o Ogulinu je priča o Kleku, Ivani Brlić Mažuranić, bajkama, narodnom ruhu, alpinizmu, lovstvu, Bernardu Luketiću i HBZ-u i ogulinskom kiselom zelju.