Aktualno Županija

Dodijeljene županijske stipendije za 35 učenika i 35 studenata

Kriteriji darovitost, deficitarna zanimanja i socijalni status.

Karlovačka županija osigurala je sredstva za stipendiranje učenika i studenata za školsku i akademsku godinu 2019./2020. pa su stipendije danas i dodijeljene u Ilirskoj dvorani karlovačke Gradske knjižnice “Ivan Goran Kovačić” u Karlovcu

– Zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar je, u nazočnosti pročelnice za školstvo Karlovačke županije Marije Medić te članova Povjerenstva za dodjelu stipendija Karlovačke županije, dodijelila ukupno 70 stipendija, od čega 35 učeničkih i 35 studentskih, javljaju iz Karlovačke županije.

Visina učeničke stipendije iznosi 400 kuna mjesečno, a studentske 700 kuna mjesečno i isplaćivat će se tijekom 10 mjeseci. Za stipendije je tako u proračunu Karlovačke županije u 2020. godini osigurano 410 tisuća kuna.

– Stipendije su dodijeljene temeljem objavljenog javnog natječaja i to po osnovi kriterija darovitosti, deficitarnih zanimanja te socijalnog statusa. Karlovačka županija nastavila je tako dugogodišnju praksu ulaganja i pomoći učenicima i studentima kojima će se na taj način omogućiti bolji uvjeti školovanja i značajno rasteretiti kućne proračune, kažu nam u Županiji. (kaportal.hr)